Csokoládés-diós kuglóf

A kuglófnak rengeteg receptje és változata létezik. Próbáltam már joghurtos, kókuszos, túrós, piskótás, puncsos és likőrös változatban is, és természetesen a csokis kuglófokat is. A csokis közül ez a csokoládés-diós kuglóf vált be a legjobban. Ez talán a sok csokinak és a diónak köszönhető: nemcsak darált dió, hanem egész dió is van a tésztájában, és nagyon szeretem, amikor a dió roppan a számban. A csokoládés öntet tökéletesen kiegészíti az édes csokoládés tésztát. Igazi finomság, mi nagyon szeretjük.

Hozzáadta:, 7.2.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Recept Csokoládés-diós kuglóf

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
180 gvaj
150 gétcsokoládé
6 dbtojás
100 gkristálycukor
80 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 dbcitrom - héja
150 grétesliszt
1 csomagsütőpor
csipet só
1 ev. kanálkakaó
50 gdarált dió
150 gdió (egész)
Öntet:
150 gétcsokoládé
40 gvaj

Elkészítés menete

  1. A vajat egy edényben felolvasztjuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kockákra tört csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad és el nem keveredik a vajjal.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  2. A tojások fehérjét és sárgáját elválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan belekeverjük a kristálycukrot. A tojások sárgáját a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vaníliacukrot, a citrom reszelt héját és a felolvasztott csokoládét. Belekeverjük a sütőporral, kevés sóval, kakaóval és darált dióval elkevert lisztet. Alaposan eldolgozzuk, végül óvatosan belekeverjük a tojáshabot és az egész diót.
  3. Az így elkészített masszát zsiradékkal kikent és liszttel beszórt kuglóf formába öntjük.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  4. A kuglófot 170 fokon 50-55 percig sütjük.
  5. A kész kuglófot kihűtjük és kivesszük a formából.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  6. Az öntethez a csokoládét a vajjal együtt felolvasztjuk és meglocsoljuk vele a kuglófot. Megvárjuk míg megköt és tálaljuk. Jó étvágyat!