Csokoládés diós rudak

Egyszerű csokoládés diós rudak. A receptet még az egyik kézzel irogatott receptek gyűjteményében találtam, amit még fiatal háziasszonyként kezdtem el gyűjtögetni. Megtaláltam, és elkészítettem az édességet. Az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy a tésztájába egy kevés reszelt csokoládét raktam, de ettől szerintem még finomabb lett. Nem utoljára készítettem az édességet.

Hozzáadta:, 23.4.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Csokoládés diós rudak

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
300 gbúzafinomliszt
50 gdarált dió
50 greszelt csokoládé
120 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 dbtojás
200 gvaj
Csokoládés mártogató:
100 gcsokoládé
40 gvaj

Elkészítés menete

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a darált diót, a reszelt csokoládét, a porcukrot, vaníliacukrot, tojást és a kis kockára vágott vajat. Sima állagú tésztát gyúrunk. A tésztát háztartási fóliába csomagoljuk, majd legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát kisebb darabokra vágjuk, majd mindegyik kis részt vékony henger alakúra formázzuk. A hengereket 5 cm hosszú kis részekre vágjuk.
  3. A hengereket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 180 fokra előre előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  4. Gőzfürdő felett felolvasztjuk a csokoládét, hozzáadjuk a vajat és elkeverjük. A megsült diós rudak két végét belemártjuk a csokoládéba, megvárjuk, míg megdermed és tálaljuk. Jó étvágyat!