Csokoládés diós rudak

Recept Csokoládés diós rudak

Hozzáadta: Babu27, 23.4.2017

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű csokoládés diós rudak. A receptet még az egyik kézzel irogatott receptek gyűjteményében találtam, amit még fiatal háziasszonyként kezdtem el gyűjtögetni. Megtaláltam, és elkészítettem az édességet. Az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy a tésztájába egy kevés reszelt csokoládét raktam, de ettől szerintem még finomabb lett. Nem utoljára készítettem az édességet.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Babu27, 23.4.2017

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

300 gbúzafinomliszt
50 gdarált dió
50 greszelt csokoládé
120 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 dbtojás
200 gvaj

Csokoládés mártogató:

100 gcsokoládé
40 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a darált diót, a reszelt csokoládét, a porcukrot, vaníliacukrot, tojást és a kis kockára vágott vajat. Sima állagú tésztát gyúrunk. A tésztát háztartási fóliába csomagoljuk, majd legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát kisebb darabokra vágjuk, majd mindegyik kis részt vékony henger alakúra formázzuk. A hengereket 5 cm hosszú kis részekre vágjuk.
  3. A hengereket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 180 fokra előre előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  4. Gőzfürdő felett felolvasztjuk a csokoládét, hozzáadjuk a vajat és elkeverjük. A megsült diós rudak két végét belemártjuk a csokoládéba, megvárjuk, míg megdermed és tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás