Csokoládés-diós szelet lágy tejfölös-joghurtos krémmel

Vannak édességek, amiknek egyszerűen nem lehet ellenállni. Nagyfiam egyik kedvence ez a csodálatos csokoládés-diós szelet lágy tejfölös-joghurtos krémmel. Ha fiamon múlna, akkor bizony más nem kapna a sütiből, egymaga felfalná fél nap alatt. Szerencsére azért a családnak is jut a finomságból, így senki sem marad finomság nélkül. A süti hidegen, a hűtőből kivéve a legjobb, mert ezalatt az idő alatt az ízek összeérnek, a rétegek közti krém pedig szépen megköt. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 2.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csokoládés-diós szelet lágy tejfölös-joghurtos krémmel

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
125 mlszénsavas ásványvíz
125 mlolaj
200 grétesliszt
200 greszelt csokoládé
200 gdarált dió
1 csomagsütőpor
Krém:
750 mltejföl
500 mlgörög joghurt
150 gporcukor
10 dbzselatinlap
500 mlhabtejszín
gyümölcs – pl. málna
babapiskóta és tej mártogatáshoz

Elkészítés menete

  1. A tojást a kristálycukorral és vaníliacukorral habossá verjük. Hozzáadjuk az ásványvizet, olajat, majd végül óvatosan beleforgatjuk a reszelt csokoládéval, darált dióval és sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük – érdemes rá odafigyelni.
  3. Amíg a tészta sül, hozzáláthatunk a krémhez. Első lépésben a zselatinlapokat egyenként hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd egy kevés vízben elkezdjük melegíteni egészen addig, amíg fel nem oldódik. A tejfölt a joghurttal és cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint és alaposan eldolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a felvert habtejszínt.
  4. A kihűlt tésztára rákenjük a krém harmadát, erre kerül egy réteg tejbe áztatott piskóta, egy réteg krém, egy réteg gyümölcs, végül az utolsó réteg krém, amit szépen elegyengetünk.
  5. A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.