Csokoládés-diós szelet lágy tejfölös-joghurtos krémmel

Hozzáadta: TopPetra, 2.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Málna, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Vannak édességek, amiknek egyszerűen nem lehet ellenállni. Nagyfiam egyik kedvence ez a csodálatos csokoládés-diós szelet lágy tejfölös-joghurtos krémmel. Ha fiamon múlna, akkor bizony más nem kapna a sütiből, egymaga felfalná fél nap alatt. Szerencsére azért a családnak is jut a finomságból, így senki sem marad finomság nélkül. A süti hidegen, a hűtőből kivéve a legjobb, mert ezalatt az idő alatt az ízek összeérnek, a rétegek közti krém pedig szépen megköt. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 2.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Málna, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
6 dbtojás
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
125 mlszénsavas ásványvíz
125 mlolaj
200 grétesliszt
200 greszelt csokoládé
200 gdarált dió
1 csomagsütőpor
Krém:
750 mltejföl
500 mlgörög joghurt
150 gporcukor
10 dbzselatinlap
500 mlhabtejszín
gyümölcs – pl. málna
babapiskóta és tej mártogatáshoz
- A tojást a kristálycukorral és vaníliacukorral habossá verjük. Hozzáadjuk az ásványvizet, olajat, majd végül óvatosan beleforgatjuk a reszelt csokoládéval, darált dióval és sütőporral elkevert lisztet.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük – érdemes rá odafigyelni.
- Amíg a tészta sül, hozzáláthatunk a krémhez. Első lépésben a zselatinlapokat egyenként hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd egy kevés vízben elkezdjük melegíteni egészen addig, amíg fel nem oldódik. A tejfölt a joghurttal és cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint és alaposan eldolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a felvert habtejszínt.
- A kihűlt tésztára rákenjük a krém harmadát, erre kerül egy réteg tejbe áztatott piskóta, egy réteg krém, egy réteg gyümölcs, végül az utolsó réteg krém, amit szépen elegyengetünk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pepove řezy. Nejlepší zákusek se zakysanou smetanou a čokoládou..
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Pepove rezy. Najlepší zákusok s kyslou smotanou a čokoládou..
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Der beste Nachtisch mit saurer Sahne und Schokolade an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS