TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Málna Csokoládés-diós szelet lágy tejfölös-joghurtos krémmel
Csokoládés-diós szelet lágy tejfölös-joghurtos krémmel
Recept Csokoládés-diós szelet lágy tejfölös-joghurtos krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Vannak édességek, amiknek egyszerűen nem lehet ellenállni. Nagyfiam egyik kedvence ez a csodálatos csokoládés-diós szelet lágy tejfölös-joghurtos krémmel. Ha fiamon múlna, akkor bizony más nem kapna a sütiből, egymaga felfalná fél nap alatt. Szerencsére azért a családnak is jut a finomságból, így senki sem marad finomság nélkül. A süti hidegen, a hűtőből kivéve a legjobb, mert ezalatt az idő alatt az ízek összeérnek, a rétegek közti krém pedig szépen megköt. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   2.10.2019

Csokoládés-diós szelet lágy tejfölös-joghurtos krémmel

Vannak édességek, amiknek egyszerűen nem lehet ellenállni. Nagyfiam egyik kedvence ez a csodálatos csokoládés-diós szelet lágy tejfölös-joghurtos krémmel. Ha fiamon múlna, akkor bizony más nem kapna a sütiből, egymaga felfalná fél nap alatt. Szerencsére azért a családnak is jut a finomságból, így senki sem marad finomság nélkül. A süti hidegen, a hűtőből kivéve a legjobb, mert ezalatt az idő alatt az ízek összeérnek, a rétegek közti krém pedig szépen megköt. Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
200 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
125 ml
szénsavas ásványvíz
125 ml
olaj
200 g
rétesliszt
200 g
reszelt csokoládé
200 g
darált dió
1 csomag
sütőpor

Krém:

750 ml
tejföl
500 ml
görög joghurt
150 g
porcukor
10 db
zselatinlap
500 ml
habtejszín
gyümölcs – pl. málna
babapiskóta és tej mártogatáshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást a kristálycukorral és vaníliacukorral habossá verjük. Hozzáadjuk az ásványvizet, olajat, majd végül óvatosan beleforgatjuk a reszelt csokoládéval, darált dióval és sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük – érdemes rá odafigyelni.
  3. Amíg a tészta sül, hozzáláthatunk a krémhez. Első lépésben a zselatinlapokat egyenként hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd egy kevés vízben elkezdjük melegíteni egészen addig, amíg fel nem oldódik. A tejfölt a joghurttal és cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint és alaposan eldolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a felvert habtejszínt.
  4. A kihűlt tésztára rákenjük a krém harmadát, erre kerül egy réteg tejbe áztatott piskóta, egy réteg krém, egy réteg gyümölcs, végül az utolsó réteg krém, amit szépen elegyengetünk.
  5. A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása