TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Csokoládés-diós szelet
Csokoládés-diós szelet
Recept Csokoládés-diós szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.7.2018

Csokoládés-diós szelet

A csokoládé és dió párosításához nem kell sokat hozzáfűzni, mert tökéletes. Legyen az kuglóf, tészta, vagy éppen ez a réteges, ellenállhatatlan csokoládés-diós szelet. Egy kis konyhai rutinnal egyszerűen el lehet készíteni, de szerintem kezdő szakácsok is bátran nekiállhatnak. A végeredmény magáért beszél, szinte garantált, hogy perceken belül elfogy a tányérról. A habkönnyű csokis-diós tészta és az étcsokoládés krém erre a garancia. Szerző: Triniti

60 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

8 db
tojásfehérje
200 g
kristálycukor
200 g
dió
50 g
olvasztott étcsokoládé

Krém:

8 db
tojássárga
8 ev. kanál
porcukor
150 g
étcsokoládé
5 ev. kanál
tej
250 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a porcukrot, a darált diót és a csokoládét. Az egységesen elkevert ízesített tojáshabot sütőpapírral kibélelt, 43 x 32 cm-es tepsibe öntjük. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, a tésztát pedig 20 perc alatt készre sütjük.
  2. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, majd gőzfürdő felett elkezdjük felverni. Ezután hozzáadjuk a csokoládét. Addig dolgozzuk, amíg sűrű krémet nem kapunk. A krémet levesszük a tűzről és kihűtjük.
  3. A vajat habosra verjük és hozzáadjuk csokoládés krémhez. Simára keverjük.
  4. A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket megkenjük a krémmel, rátesszük a másik tésztalapot, majd az egészet megkenjük a maradék krémmel, végül pedig reszelt csokoládéval díszítjük. Felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása