Csokoládés-diós szelet

A csokoládé és dió párosításához nem kell sokat hozzáfűzni, mert tökéletes. Legyen az kuglóf, tészta, vagy éppen ez a réteges, ellenállhatatlan csokoládés-diós szelet. Egy kis konyhai rutinnal egyszerűen el lehet készíteni, de szerintem kezdő szakácsok is bátran nekiállhatnak. A végeredmény magáért beszél, szinte garantált, hogy perceken belül elfogy a tányérról. A habkönnyű csokis-diós tészta és az étcsokoládés krém erre a garancia. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 12.7.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csokoládés-diós szelet

Hozzávalók

Tészta:
8 dbtojásfehérje
200 gkristálycukor
200 gdió
50 g olvasztott étcsokoládé
Krém:
8 dbtojássárga
8 ev. kanálporcukor
150 gétcsokoládé
5 ev. kanáltej
250 gvaj

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a porcukrot, a darált diót és a csokoládét. Az egységesen elkevert ízesített tojáshabot sütőpapírral kibélelt, 43 x 32 cm-es tepsibe öntjük. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, a tésztát pedig 20 perc alatt készre sütjük.
  2. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, majd gőzfürdő felett elkezdjük felverni. Ezután hozzáadjuk a csokoládét. Addig dolgozzuk, amíg sűrű krémet nem kapunk. A krémet levesszük a tűzről és kihűtjük.
  3. A vajat habosra verjük és hozzáadjuk csokoládés krémhez. Simára keverjük.
  4. A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket megkenjük a krémmel, rátesszük a másik tésztalapot, majd az egészet megkenjük a maradék krémmel, végül pedig reszelt csokoládéval díszítjük. Felszeleteljük, tálaljuk.