TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Csokoládés fantázia
Csokoládés fantázia
Recept Csokoládés fantázia
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   11.10.2016

Csokoládés fantázia

A csokoládés fantázia a csokoládé és darált dió tökéletes egyvelege. Az édességek kedvelőinek igazi ínyencfalat. Az elkészítése nem igényel túl sok konyhai tapasztalatot, az eredmény pedig mennyei. Én tejszínhabbal, fagylalttal vagy pudinggal tálalom, néha simán csokoládéöntettel vagy csokoládés mogyorókrémmel.

45 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

300 g
étcsokoládé
250 g
vaj
100 g
dió
150 g
rétesliszt
5 db
tojás
4 ev. kanál
cukor
1 csomag
sütőpor

Öntethez:

125 g
étcsokoládé
150 ml
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csokoládét a vajjal együtt gőzfürdő felett felolvasztjuk. Miután a csokoládé és a vaj feloldódott és összekeveredett, levesszük a tűzről és kihűtjük.
  2. A tojásokat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az apróra vágott vagy darált diót, a lisztet, a sütőport és a vajas-csokoládés keveréket. Az egészet jó alaposan elkeverjük.
  3. Az így elkészített masszát egy sütőpapírral kibélelt sütőformába (tortaformába) öntjük és 160 fokon 45 perc alatt megsütjük. Miután megsült, kivesszük a hűtőből és megvárjuk, míg kihűl.
  4. A tejszínt egy lábasba öntjük és elkezdjük melegíteni. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel! Ha már a tejszín forró (de még nem forrt fel), levesszük a tűzről és beletörjük a csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem oldódik. A keveréket kihűtjük, majd kézi robotgéppel alaposan összeturmixoljuk.
  5. A csokoládés massza kerül a tészta tetejére. Apróra vágott vagy őrölt dióval, esetleg csokoládéreszelékkel díszítjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása