Csokoládés fantázia

A csokoládés fantázia a csokoládé és darált dió tökéletes egyvelege. Az édességek kedvelőinek igazi ínyencfalat. Az elkészítése nem igényel túl sok konyhai tapasztalatot, az eredmény pedig mennyei. Én tejszínhabbal, fagylalttal vagy pudinggal tálalom, néha simán csokoládéöntettel vagy csokoládés mogyorókrémmel.

Hozzáadta:, 11.10.2016
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Csokoládés fantázia

Hozzávalók

Tésztához:
300 gétcsokoládé
250 gvaj
100 gdió
150 grétesliszt
5 dbtojás
4 ev. kanálcukor
1 csomagsütőpor
Öntethez:
125 gétcsokoládé
150 mlhabtejszín

Elkészítés menete

  1. A csokoládét a vajjal együtt gőzfürdő felett felolvasztjuk. Miután a csokoládé és a vaj feloldódott és összekeveredett, levesszük a tűzről és kihűtjük.
  2. A tojásokat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az apróra vágott vagy darált diót, a lisztet, a sütőport és a vajas-csokoládés keveréket. Az egészet jó alaposan elkeverjük.
  3. Az így elkészített masszát egy sütőpapírral kibélelt sütőformába (tortaformába) öntjük és 160 fokon 45 perc alatt megsütjük. Miután megsült, kivesszük a hűtőből és megvárjuk, míg kihűl.
  4. A tejszínt egy lábasba öntjük és elkezdjük melegíteni. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel! Ha már a tejszín forró (de még nem forrt fel), levesszük a tűzről és beletörjük a csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem oldódik. A keveréket kihűtjük, majd kézi robotgéppel alaposan összeturmixoljuk.
  5. A csokoládés massza kerül a tészta tetejére. Apróra vágott vagy őrölt dióval, esetleg csokoládéreszelékkel díszítjük. Jó étvágyat!