TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Csokoládés félholdak citromos mázzal
Csokoládés félholdak citromos mázzal
Recept Csokoládés félholdak citromos mázzal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A minap kisfiam kijelentette, hogy nem szereti a nagy süteményeket, így gondoltam, egy kis trükkel meglepem. Elkészítettem a kedvenc csokoládés piskótatésztáját, de nem kockára szeleteltem, hanem félhold alakúra, a tetejét pedig citromos mázzal bolondítottam meg. A siker nem maradt el, a trükk bevált, és ki is jelentette, hogy ilyen finom sütit még nem evett. Nem csodálom, a pihe-puha csokoládés tésztának és a verhetetlen szilvalekvárnak kevesen tudnak ellenállni. Íme, a csokoládés félholdak citromos mázzal, kisfiam egyik kedvence.

TopPetra TopPetra    ·   16.11.2016

Csokoládés félholdak citromos mázzal

A minap kisfiam kijelentette, hogy nem szereti a nagy süteményeket, így gondoltam, egy kis trükkel meglepem. Elkészítettem a kedvenc csokoládés piskótatésztáját, de nem kockára szeleteltem, hanem félhold alakúra, a tetejét pedig citromos mázzal bolondítottam meg. A siker nem maradt el, a trükk bevált, és ki is jelentette, hogy ilyen finom sütit még nem evett. Nem csodálom, a pihe-puha csokoládés tésztának és a verhetetlen szilvalekvárnak kevesen tudnak ellenállni. Íme, a csokoládés félholdak citromos mázzal, kisfiam egyik kedvence.

Alapanyagok

Tészta:

250 g
rétesliszt
250 g
vaj
250 g
kristálycukor
250 g
főzőcsokoládé
6 db
tojás
1 csomag
sütőpor

Kenéshez:

3 evőkanál
lekvár

Máz:

300 g
porcukor
2 ev. kanál
citromlé
rumaroma
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és a vajjal habossal dolgozzuk. A sárgájából készült masszába belekeverjük a felolvasztott csokoládét, a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan a tojáshabot.
  2. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 15 percig 180 fokon sütjük. 15 perc elteltével elvégezzük a tűpróbát – ha a tűn nincs tésztamaradvány, elkészült.
  3. Miután a tészta megsült, megkenjük a lekvárral.
  4. A mázhoz a hozzávalókat alaposan elkeverjük és meglocsoljuk vele a sütemény tetejét. Megvárjuk, míg megköt, majd egy pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk ki a tésztából.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása