Csokoládés félholdak citromos mázzal

A minap kisfiam kijelentette, hogy nem szereti a nagy süteményeket, így gondoltam, egy kis trükkel meglepem. Elkészítettem a kedvenc csokoládés piskótatésztáját, de nem kockára szeleteltem, hanem félhold alakúra, a tetejét pedig citromos mázzal bolondítottam meg. A siker nem maradt el, a trükk bevált, és ki is jelentette, hogy ilyen finom sütit még nem evett. Nem csodálom, a pihe-puha csokoládés tésztának és a verhetetlen szilvalekvárnak kevesen tudnak ellenállni. Íme, a csokoládés félholdak citromos mázzal, kisfiam egyik kedvence.

Hozzáadta:admin, 16.11.2016
Kategória: Desszertek, Sütemények
Csokoládés félholdak citromos mázzal

Hozzávalók

Tészta:
250 grétesliszt
250 gvaj
250 gkristálycukor
250 gfőzőcsokoládé
6 dbtojás
1 csomagsütőpor
Kenéshez:
3 evőkanállekvár
Máz:
300 gporcukor
2 ev. kanálcitromlé
rumaroma

Elkészítés menete

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és a vajjal habossal dolgozzuk. A sárgájából készült masszába belekeverjük a felolvasztott csokoládét, a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan a tojáshabot.
  2. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 15 percig 180 fokon sütjük. 15 perc elteltével elvégezzük a tűpróbát – ha a tűn nincs tésztamaradvány, elkészült.
  3. Miután a tészta megsült, megkenjük a lekvárral.
  4. A mázhoz a hozzávalókat alaposan elkeverjük és meglocsoljuk vele a sütemény tetejét. Megvárjuk, míg megköt, majd egy pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk ki a tésztából.