TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Sütés nélküli desszertek Csokoládés kávészemek sütés nélkül
Csokoládés kávészemek sütés nélkül
Recept Csokoládés kávészemek sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.12.2019

Csokoládés kávészemek sütés nélkül

A kávé kedvelői biztosan szeretni fogják ez a finomságot. A kávé nemcsak a tésztájába kerül, hanem igyekeztem ezt az édes kis falatkák kávészem alakúra formázni. Szerintem sikerült és a vendégek is nagyra értékelték. Én szeretem a pörkölt kávét, ezért ez került a masszába, de instant kávé is tökéletesen illik hozzá, ki mit szeret. Szerző: Triniti

30 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

250 g
porcukor
75 ml
víz
125 g
vaj
100 g
darált dió
100 g
darált vajas keksz
80 g
csokoládé
1 - 2 kv. kanál
őrölt kávé

Öntet

100 g
csokoládé
3 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A porcukrot beleöntjük a vízbe és forrástól számított 3-4 percig főzzük, közben folyamatosan keverjük. Ezután hozzáadjuk a vajat és addig kevergetjük, amíg a vaj fel nem oldódik.
  2. Hozzáadjuk a darált diót, a kekszet, a csokoládét és a kávét. Még egyszer jó alaposan elkeverjük, és megvárjuk, míg a csokoládé feloldódik.
  3. Ezután a masszát levesszük a tűzről. Amikor már szépen kihűlt és kézzel is hozzá tudunk nyúlni, akkor a masszából falatnyi kis golyókat formázunk, a közepére pedig egy „csíkot” nyomunk, mintha egy kávészemet készítenénk.
  4. Elkészítjük az öntetet: a csokoládét az olajjal gőzfürdő felett felolvasztjuk.
  5. A megformázott „kávészemeket” beleforgatjuk a csokiöntetbe, kosárkákba tesszük, majd miután a csokoládé megkötött, tálaljuk.%1%2%3
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása