Csokoládés kávészemek sütés nélkül

A kávé kedvelői biztosan szeretni fogják ez a finomságot. A kávé nemcsak a tésztájába kerül, hanem igyekeztem ezt az édes kis falatkák kávészem alakúra formázni. Szerintem sikerült és a vendégek is nagyra értékelték. Én szeretem a pörkölt kávét, ezért ez került a masszába, de instant kávé is tökéletesen illik hozzá, ki mit szeret. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 23.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Sütés néküli édességek
Előkészítési idő:
Recept Csokoládés kávészemek sütés nélkül

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
250 gporcukor
75 mlvíz
125 gvaj
100 gdarált dió
100 gdarált vajas keksz
80 gcsokoládé
1 - 2 kv. kanálőrölt kávé
Öntet
100 gcsokoládé
3 ev. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. A porcukrot beleöntjük a vízbe és forrástól számított 3-4 percig főzzük, közben folyamatosan keverjük. Ezután hozzáadjuk a vajat és addig kevergetjük, amíg a vaj fel nem oldódik.
  2. Hozzáadjuk a darált diót, a kekszet, a csokoládét és a kávét. Még egyszer jó alaposan elkeverjük, és megvárjuk, míg a csokoládé feloldódik.
  3. Ezután a masszát levesszük a tűzről. Amikor már szépen kihűlt és kézzel is hozzá tudunk nyúlni, akkor a masszából falatnyi kis golyókat formázunk, a közepére pedig egy „csíkot” nyomunk, mintha egy kávészemet készítenénk.
  4. Elkészítjük az öntetet: a csokoládét az olajjal gőzfürdő felett felolvasztjuk.
  5. A megformázott „kávészemeket” beleforgatjuk a csokiöntetbe, kosárkákba tesszük, majd miután a csokoládé megkötött, tálaljuk.%1%2%3