Csokoládés keksz mandulával

Recept Csokoládés keksz mandulával
KÜLDÖTT KÉPEK

A csokoládés kekszhez használt tésztával végtelenül egyszerű dolgozni! Csak nyomózsákba töltjük és megformázzuk a kekszeket. A kekszek nem folytak szét, megtartották alakjukat, az ízük pedig fenséges! Díszítésnek csokoládés öntetet használtam, a csokoládéra pedig aprított mandulát szórtam. Remélem, nektek is ízleni fog! Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

180 gvaj
4 ev. kanálporcukor
180 gfinomliszt
3 ev. kanálkeményítő
csipet só
80 gétcsokoládé
5 ev. kanál tej
csokiöntet
farált mandula

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat kivesszük a hűtőből és megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre melegszik.
  2. A vajat a porcukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az átszitált liszttel elkevert keményítőt és a csipet sót.
  3. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Érdemes gőzfürdő felett dolgozni, mert így a csokoládés biztosan nem ég oda.
  4. A csokoládét hozzáadjuk a lisztes alaphoz, majd jó alaposan eldolgozzuk. Én kézi robotgépet használtam. Amikor a tészta már sima, süteményes zsákba töltjük és sütőpapírral kibélelt tepsiben megformázzuk a kekszeket.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
  6. Miután megsült, kihűtjük, majd az egyik oldalát csokoládéba mártjuk. Mandulaszirommal vagy aprított mandulával megszórjuk.

Forrás: mamincinyrecepty

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás