Csokoládés-kókuszos szelet
A csokoládés-kókuszos szelet egyik nagy hátránya, hogy nem azonnal készül el, és sokat kell rá várni. Sajnos tényleg másnap a legfinomabb, amikor már egy kicsit pihent, az ízek összeértek, és az egész egy pompás édességgé állt össze. De ezután egy szempillantás alatt eltűnik legalább a fele. Sokszor úgy kell pár szeletet kicsempésznem a konyhából, hogy a délutáni kávémhoz maradjon egy kevés belőle.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 17.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Alap:
250 gmargarin
200 gfőzőcsokoládé
1 bögrekristálycukor (250 ml)
1,5 bögrebúzafinomliszt
2 dbtojás
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
1 bögretej
Kókuszos töltelék:
250 gkókuszreszelék
1 dbsűrített tej konzerv
1 dbtojás
- A margarint az összetört csokoládéval gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd kissé kihűtjük.
- A tojást a cukorral és a vaníliacukorral felverjük. Hozzáadjuk a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, majd az olvasztott csokoládét.
- A tésztát kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük.
- Kókuszos töltelék:
A tojáshabot a kókusszal, sűrített tejjel, tojással elkeverjük, majd dió nagyságú golyókat formázunk a masszából. A kókuszos golyókat beletesszük a tepsibe, a csokoládés tésztába. - 200 fokon 20-30 percig sütjük.
- Kókuszreszelékkel megszórjuk, majd másnapig pihentetjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS