Csokoládés-kókuszos szelet

A sütemények készítése során nagyon szeretem kombinálti kedvenc ízeimet. Való igaz, van belőlük pár, de az egyik lefinomabb minden kétség nélkül a csokoládés-kókuszos szelet. Pihe-puha kakaós tészta keveredik a krémes kókuszos krémmel, amit egy kevés csokipasztillával és kókuszos likőrrel dobtam fel. A süteményt javaslom legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tenni, mert akkor a legélvezetesebb, ha a krém megkötött, az ízek összeértek.

Hozzáadta:, 15.7.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csokoládés-kókuszos szelet

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
250 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
250 grétesliszt
125 mlolaj
125 mlvíz
1 kv. kanálsütőpor
1 ev. kanálkakaó
Krém:
4 bögrekókuszos joghurt
2 bögrehabtejszín
2 ev. kanálporcukor
10 dbzselatinlap
1 ev. kanálkókuszlikőr
1 ev. kanálcsokipasztilla
2 ev. kanálkókuszreszelék
Szóráshoz:
kókuszreszelék

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral, porcukorral, vaníliacukorral kemény habbá verjük, felváltva hozzáadjuk a vizet és az olajat. Ezt követi a száraz hozzávalók keveréke – sütőporral és kakaóval elkevert liszt.
  2. A tésztát kivajazott és kilisztezett, magas falú tepsibe öntjük, majd 180 fokon 35-40 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük.
  3. A habtejszínt kemény habbá verjük, egy másik tálban a joghurtot, kókuszlikőrt és porcukrot elkeverjük. A zselatinlapot vízbe áztatjuk – a csomagoláson szereplő útmutató szerint járunk el. Az előkészített zselatinlapot hozzáöntjük a joghurtos keverékhez, majd a tejszínhabot is beledolgozzuk. Utolsó lépésben belekeverjük a kókuszreszeléket és a csokipasztillát.
  4. A krémet rávisszük a tésztára, elegyengetjük. A tetejét kókuszreszelékkel díszítjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Miután a krém már megkötött, felszeleteljük, tálaljuk.