Csokoládés kosárkák diós töltelékkel

Ha vannak imádnivaló falatok, akkor a csokoládés kosárkák ezzel a csodás diós töltelékkel tökéletesen megtestesítik. A csokit simán muffin formába töltöttem, rákanalaztam a tölteléket, majd befedtem a csokoládéval. A csokihoz most nugátos krémmel töltött csokiszeletet használtam, ami szerencsére még jobbá tette! A díszítés pedig egyéni, elrontani nem lehet. Szerző: Karambola

Hozzáadta:, 10.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony
Előkészítési idő:
Recept Csokoládés kosárkák diós töltelékkel

Hozzávalók

Alap:
6 dbSport szelet vagy más csokiszelet kedvenc töltelékünkkel (kb. 240 g)
120 gvaj
Töltelék:
100 gdarált dió
50 gporcukor
40 gvaj
50 mlrum
1 csomagvaníliacukor
2 ev. kanáltej

Elkészítés menete

  1. A csokiszeleteket a vajjal együtt gázfürdő felett felolvasztjuk. Előkészítjük a muffinhoz való kosárkákat, majd félig megtöltjük őket a csokoládés alappal. Én a csokoládét oldalról csorgatom bele. Amikor ezzel megvagyunk, akkor a közepére kanalazzuk a tölteléket.
  2. A töltelékhez az alapanyagokat egész egyszerűen egy edénybe tesszük, majd alacsony fokozaton elkezdjük melegíteni. Kevergetjük, egészen addig, amíg fel nem oldódik és tökéletesen el nem keveredik. Ezután levesszük a tűzről és kihűtjük.
  3. Erre a töltelékre csorgatjuk rá a csokoládé másik felét. A tetejét kedvünkre díszíthetjük, akár fehér csokoládéval.
  4. Megvárjuk, míg megköt (főleg akkor, ha díszítettünk is), akár hűtőszekrénybe is tehetjük.