Csokoládés-málnás kocka

Hozzáadta: TopPetra, 6.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Málna
KÜLDÖTT KÉPEK
Szuper kis édesség, amivel fel lehet dobni a mindennapokat. A puha, kakaós réteg önmagáért beszél, de ezt még tovább lehet fokozni a rummal kevert kávéval, a csokoládés-tejszínhabos réteggel, a málnával, a vaníliás-tejszínhabos krémmel, végül pedig a fantáziánk szerint kiválasztott díszekkel. Az étcsokoládé és a málna remek párosítás, mindenkinek csak ajánlani tudom! Szerző: Adkas
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 6.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Málna
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
4 dbtojás
120 gkristálycukor
1 ev. kanálkeményítő
40 grétesliszt
2 ev. kanálkakaó
csipet só
Csokis réteg:
300 mlhabtejszín
200 gétcsokoládé
1 ev. kanálporcukor
350 gmálna
Kávé:
1 ev. kanálinstant kávé
150 mlvíz
2 kv. kanálrum
Vaníliás réteg:
300 mlhabtejszín
1 kv. kanálvaníliakivonat
1 kv. kanálzselatinpor
2 ev. kanálporcukor
- A tészta hozzávalóinak elkészítése klasszikus: a tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg tényleg fényes lapot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgát, majd kézzel beledolgozzuk a kakaóval és keményítővel elkevert lisztet. 20x30 cm-es, magas falú, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 30 percig sütjük.
- Az instant kávét elkeverjük a forró vízzel, kihűtjük, majd hozzáadjuk a rumot.
- Elkészítjük a csokis öntetet. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, félretesszük, kissé kihűtjük. A habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kissé kihűlt olvasztott csokoládéhoz.
- A kihűlt tésztát meglocsoljuk a kávés-rumos keverékkel, a csokoládés tejszínhabbal, erre tesszük rá a málnát. Ha esetleg fagyasztott a málna, akkor kiolvasztjuk, és így kerül rá. Amíg elkészítjük a vaníliás réteget, a süteményt hűtőszekrénybe tesszük.
- A zselatinport előkészítjük – hideg vízbe áztatjuk, a csomagoláson szereplő útmutató szerint. Ezután felmelegítjük és addig keverjük, amíg fel nem oldódik. A habtejszínt a cukorral és vaníliakivonattal habbá verjük. Egy evőkanál tejszínhabot elkeverünk a feloldott zselatinnal , majd ezt adjuk hozzá a tejszínhabhoz. Elkeverjük, rávisszük a csokoládés rétegre. Ízlés szerint díszítjük, tálaljuk.
Blogom: Adkas-tastyfood
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS