Csokoládés nápolyiszelet lágy krémmel
Imádom a nápolyit! Sokfélét kapni a boltokban, és mindegyiknek megvan a maga klasszikus ízvilága. Én a kakaós és mogyorós változatot szeretem. A nápolyi nemcsak önmagában finom, hanem akár egy ilyen krémes és csokoládés szelet alapanyaga is tud lenni. A receptet nem kell túlgondolni: kekszes alap, nápolyi, kakaós-túrós krém, csokiöntet és olvasztott csokoládé. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 7.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Alap:
260 gkakaós keksz
100 gvaj
Krém:
500 glágy túró
100 gporcukor
1 dbtojás
40 gkakaó
1 kv. kanálvanília aroma
Szükségünk lesz még:
1 dbtojás
1 ev. kanáltej
300 gnápolyi (csokoládés)
Öntet:
100 gétcsokoládé
100 mlhabtejszín
50 gfehér csokoládé
- Előkészítjük a 20x20 cm-es tepsit és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A kekszet porrá törjük (turmixgépbe tettem), hozzáadjuk a felolvasztott vajat, elkeverjük, majd ezzel béleljük ki a tepsit.
- A tojást a tejjel felverjük és megkenjük vele a kekszes alapot. A nápolyit rátesszük a kekszes alapra, lenyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük.
- A krémhez a túrót a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, a vanília aromát és a kakaót. A kész krémet rákenjük a kekszes rétegre, elegyengetjük.
- Sütőbe tesszük, kb. 50-60 percig sütjük. A sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját kissé lenyitjuk, de a sütit még nem vesszük ki 15 percig. Ezután kivesszük és kihűtjük.
- A tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk! Hozzáadjuk az étcsokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. A fehér csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. Az étcsokoládéval megkenjük a sütemény tetejét, majd az olvasztott fehér csokoládéval díszítjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS