TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Panna cotta Csokoládés (panna cotta) torta
Csokoládés (panna cotta) torta
Recept Csokoládés (panna cotta) torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Kiváló tejszínhabos torta, jó alaposan kakaóval ízesítve, tetején jelentős mennyiségű reszelt csokoládéval. A csokoládés panna cotta tortát nemcsak ünnepek alkalmával szoktam elkészíteni, hanem akkor is, ha a családot akarom meglepni. Szinte hihetetlen, hogy egyetlen tortaformában milyen édes csodát lehet készíteni! A tészta lágy, a krém fenséges, a lekvár és karamelles mogyoró pedig egyszerűen tökéletessé varázsolja! Szerző: Petra

TopPetra TopPetra    ·   25.9.2018

Csokoládés (panna cotta) torta

Kiváló tejszínhabos torta, jó alaposan kakaóval ízesítve, tetején jelentős mennyiségű reszelt csokoládéval. A csokoládés panna cotta tortát nemcsak ünnepek alkalmával szoktam elkészíteni, hanem akkor is, ha a családot akarom meglepni. Szinte hihetetlen, hogy egyetlen tortaformában milyen édes csodát lehet készíteni! A tészta lágy, a krém fenséges, a lekvár és karamelles mogyoró pedig egyszerűen tökéletessé varázsolja! Szerző: Petra

60 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
búzafinomliszt
1 db
tojás
60 g
porcukor
130 g
vaj
csipet só
késhegynyi sütőpor

Töltelék:

1000 ml
habtejszín
60 g
kakaó
150 g
porcukor
20 g
zselatin (kb. 12 lap)
vaníliaaroma

Szükségünk lesz még:

2 ev. kanál
baracklekvár
4 ev. kanál
apróra vágott mogyoró
3 ev. kanál
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
60 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóiból sima állagú tésztát készítünk, fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután egy lisztes felületen torta sütőforma méretűnél nagyobb kör alakúra nyújtjuk. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, rátesszük a tésztát, ami a sütőforma széleit is befedi (kb. 2 cm magasan), villával megbökdössük, 15 percig sütjük.
  2. Elkészítjük a krémet: a zselatinlapokat a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük. 200 ml habtejszínt elkeverjük a kakaóval, cukorral és vaníliacukorral. A maradék habtejszínt edénybe öntjük és elkezdjük felmelegíteni (ügyeljünk arra, hogy ne forrjon fel!!!). Beleöntjük a kakaós habtejszínt. Elkeverjük, levesszük a lángról, hozzáadjuk az előkészített zselatint.
  3. Az így előkészített, alaposan kihűtött habtejszínt habbá verjük, majd rávisszük a megsült tésztára. Az így előkészített krémes tésztát 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A jól kihűlt torta szélét lekvárral megkenjük, majd kezünkkel rávisszük a karamellába mártott mogyorót (a cukrot serpenyőbe tesszük és karamellizáljuk. Amikor a karamell elkészült, beleszórjuk az aprított mogyorót, elkeverjük, majd levesszük a tűzről és kihűtjük).
  5. Mogyoró helyett mandulát is használhatunk. Sőt, akár a boltban is tudunk karamelles mogyorót vagy akár mandulát venni.
  6. A torta tetejét reszelt csokoládéval díszítjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása