Csokoládés piskóta eperrel, vaníliakrémmel és tejszínhabbal

Az eperszezon lassan beköszön, így ezt a piros finomságot számtalan süteményben fel lehet használni. Ebben a süteményben az eper felszeletelve egy jó kis réteget alkot, amit a csokoládés tészta és a vaníliás krém ölel körül. A tetejét természetesen tejszínhabbal tettem látványosabbá. A csokoládés piskótát eperrel, vaníliakrémmel és tejszínhabbal csak ajánlani tudom. Jól lehűtve a legfrissítőbb és a legfinomabb.

Hozzáadta:, 25.4.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Eper, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csokoládés piskóta eperrel, vaníliakrémmel és tejszínhabbal

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás
150 gkristálycukor
300 gvaj
150 g csokoládé
6 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
Krém:
1 csomagvaníliapuding
400 mltej
4 ev. kanálkristálycukor
125 gvaj
Szükségünk lesz még:
friss eper (vagy más gyümölcs)
500 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Fokozatosan beledolgozzuk a felolvasztott vajat és a felolvasztott csokoládét, ezt követően pedig a sütőporral elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta széle el nem kezd leválni a tepsi faláról. A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  3. Elkészítjük a krémet: a tejben a cukrot feloldjuk, hozzáadjuk a pudingport és sűrű pudingot főzünk. A pudingot kihűtjük. A vajat habosra verjük és beledolgozzuk a pudingba. Simára keverjük.
  4. A krémet rákenjük a kihűlt tésztára, megszórjuk a felszeletelt eperrel, tetejét pedig habfixálóval felvert habtejszínnel díszítjük. A süteményt pár órára (ideális esetben egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük. Jó étvágyat!