TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Csokoládés reszelt sütemény
Csokoládés reszelt sütemény
Recept Csokoládés reszelt sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   7.6.2018

Csokoládés reszelt sütemény

A csodás édességekért nem kell rögtön boltba vagy cukrászdába szaladni, mert szerintem otthon is minden megvan ahhoz, hogy fantasztikus édességeket, süteménykölteményeket varázsoljunk az asztalra. Például elkészíthetjük ezt a finom csokoládés reszelt süteményt. A sütemény különlegessége az étcsokoládéval gazdagított csokoládés puding, megszórva apróra vágott mogyoróval. A krém tetejére a vajas tésztát csak ráreszeltem, majd a sütő elvégezte a dolgát. A forró, elkészült sütemény tetejét csokidarabokkal megszórhatjuk. Szerző: Lacusin

120 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

300 g
búzafinomliszt
150 g
vaj
4 ev. kanál
porcukor
csipet só
1 csomag
vaníliacukor
1 kv. kanál
sütőpor
1 db
tojás

Töltelék:

1/2 l
tej
2 csomag
csokoládé ízű pudingpor
70 g
minőségi étcsokoládé
7 ev. kanál
cukor
80 g
vaj
5 ev. kanál
mogyoróbél (egész)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet a porcukorral, sóval, sütőporral és vaníliacukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kockára vágott puha vajat, a tojást, majd a hozzávalókból sima állagú tésztát gyúrunk. A kész tésztát fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. 200 ml tejben elkeverjük a pudingport, ügyeljünk arra, hogy csomómentes legyen! A maradék tejet feltesszük főni. Miután felforrt, hozzáadjuk a cukrot és feloldjuk. Ezt követően beleöntjük a pudingporral elkevert tejet, a sűrű pudinghoz hozzáadjuk a kockára tört csokoládét. Miután a csokoládé feloldódott és alaposan elkevertük, a sűrű csokoládés pudingot levesszük a lángról és még amíg forró, beledolgozzuk a vajat. Az edényt fóliával letakarjuk és félretesszük.
  3. A mogyoróbelet feldaraboljuk.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, két egyenlő részre vágjuk. Az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk (25 x 35 cm) és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Rávisszük a csokoládés krémet, elegyengetjük és megszórjuk a mogyoróval. A másik adag tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a csokoládés-mogyorós rétegre.
  5. Az előkészített krémes-mogyorós tésztát 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, a tetejére még apróra vágott csokoládét szórhatunk, porcukorral is meghinthetjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása