Csokoládés réteges szelet sütés nélkül

Recept Csokoládés réteges szelet sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű édes szelet, ami pillanatok alatt elkészül. Akár kezdő szakácsok is bátran belevághatnak a csokoládés réteges szelet elkészítésébe. Az egyes rétegeket csak meg kell főzni, majd az egészet egymásra pakolni. A tetejét olvasztott csokoládéval locsoljuk meg, majd miután a csokoládé megszilárdult, felszeleteljük és tálaljuk. A díszítést magunk választjuk, darált dióval vagy kókuszreszelékkel is megszórhatjuk. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

1. réteg: (1 csésze = 200 ml)

2 csészekristálycukor
2 csészevíz
125 gvaj
200 gkókuszreszelék
100 gcsokoládé
250 gdarált háztartási keksz
1 dbostyalap
200 gvajas keksz

2. réteg:

100 gkristálycukor
50 ml víz
100 gcsokoládé
125 gvaj
200 gdarált dió
200 mlnarancslé

Öntet:

150 gcsokoládé
5 ev. kanálolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Első réteg: a cukrot és a vizet edénybe tesszük, elkezdjük főzni. Amikor a cukor már feloldódott, hozzáadjuk a vajat és a csokoládét is. Mikor feloldódott, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a darált háztartási kekszeket. Elkeverjük, majd a krémet rákanalazzuk az ostyalapra.
  2. A krémet elegyengetjük, majd a tetejére tesszük a narancslébe mártogatott vajas kekszet.
  3. Elkészítjük a második réteget is. A cukrot a vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a vajat és a csokoládét. Mikor feloldódott, levesszük a tűzről és belekeverjük a darált diót.
  4. Ezt is rákanalazzuk az első réteges alapra.
  5. A tetejét olajjal elkevert olvasztott csokoládéval locsoljuk meg. Mikor a csokoládé megkötött, felszeleteljük és tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás