TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Csokoládés réteges szelet sütés nélkül
Csokoládés réteges szelet sütés nélkül
Recept Csokoládés réteges szelet sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.12.2018

Csokoládés réteges szelet sütés nélkül

Egyszerű édes szelet, ami pillanatok alatt elkészül. Akár kezdő szakácsok is bátran belevághatnak a csokoládés réteges szelet elkészítésébe. Az egyes rétegeket csak meg kell főzni, majd az egészet egymásra pakolni. A tetejét olvasztott csokoládéval locsoljuk meg, majd miután a csokoládé megszilárdult, felszeleteljük és tálaljuk. A díszítést magunk választjuk, darált dióval vagy kókuszreszelékkel is megszórhatjuk. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
Alapanyagok

1. réteg: (1 csésze = 200 ml)

2 csésze
kristálycukor
2 csésze
víz
125 g
vaj
200 g
kókuszreszelék
100 g
csokoládé
250 g
darált háztartási keksz
1 db
ostyalap
200 g
vajas keksz

2. réteg:

100 g
kristálycukor
50 ml
víz
100 g
csokoládé
125 g
vaj
200 g
darált dió
200 ml
narancslé

Öntet:

150 g
csokoládé
5 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Első réteg: a cukrot és a vizet edénybe tesszük, elkezdjük főzni. Amikor a cukor már feloldódott, hozzáadjuk a vajat és a csokoládét is. Mikor feloldódott, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a darált háztartási kekszeket. Elkeverjük, majd a krémet rákanalazzuk az ostyalapra.
  2. A krémet elegyengetjük, majd a tetejére tesszük a narancslébe mártogatott vajas kekszet.
  3. Elkészítjük a második réteget is. A cukrot a vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a vajat és a csokoládét. Mikor feloldódott, levesszük a tűzről és belekeverjük a darált diót.
  4. Ezt is rákanalazzuk az első réteges alapra.
  5. A tetejét olajjal elkevert olvasztott csokoládéval locsoljuk meg. Mikor a csokoládé megkötött, felszeleteljük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása