TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tekercsek, roládok Csokoládés tekercs
Csokoládés tekercs
Recept Csokoládés tekercs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Kakaós tészta és csokoládés tejszínhab – ennél kívánni sem lehet jobbat! Ha el szeretnénk készíteni a csokoládés tekercset, akkor érdemes egy nappal korábban nekilátni. A csokoládés tejszínhabot ugyanis magam készítettem el: a habtejszínben felolvasztottam a csokoládét, és bizony meg kell várni, amíg az jól lehűl, mert csak így lesz habbá verhető. Szerző: Petra

TopPetra TopPetra    ·   25.4.2020

Csokoládés tekercs

Kakaós tészta és csokoládés tejszínhab – ennél kívánni sem lehet jobbat! Ha el szeretnénk készíteni a csokoládés tekercset, akkor érdemes egy nappal korábban nekilátni. A csokoládés tejszínhabot ugyanis magam készítettem el: a habtejszínben felolvasztottam a csokoládét, és bizony meg kell várni, amíg az jól lehűl, mert csak így lesz habbá verhető. Szerző: Petra

35 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
150 g
nádcukor
35 g
kakaó
10 g
finomliszt
csipet só

Krém:

200 ml
habtejszín
140 g
étcsokoládé (70%)
Kenéshez:
3 ev. kanál
lekvár

Öntet:

60 g
étcsokoládé
1-2 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
  1. A süteményt a krémmel kezdjük. A habtejszínt edénybe öntjük és elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Levesszük a lángról, kihűtjük és betesszük a hűtőszekrénybe, legalább 3 órára.
  2. A kakaót a liszttel elkeverjük és átszitáljuk. Egy csipet sót adunk hozzá. A tojássárgát a cukor 2/3-ával habosra verjük, a tojásfehérjét a maradék cukorral verjük fényes habbá. A tojássárgából készült habhoz hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, eldolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje-habot.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 220 fokon pedig 5-7 percig sütjük. Én nagyobb, kb. 32x40 cm-es tepsit használtam, de ha vastagabb tésztát szeretnénk, akkor a kisebb tepsi az ideális. Ennek függvényében a sütési idő is növekedhet vagy csökkenhet.
  4. A megsült tésztát sütőpapírral együtt nedves kendőre tesszük és felcsavarjuk. Kihűtjük.
  5. A jó hideg csokis habtejszínt habbá verjük.
  6. A tésztát kihajtjuk, eltávolítjuk a sütőpapírt, lekvárral megkenjük, erre jön rá a csokoládés tejszínhab és ismét felcsavarjuk. A tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be (a csokoládét az olajjal együtt gőzfürdő felett felolvasztjuk). Miután a csokoládé megkötött, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása