Csokoládés torta liszt és cukor nélkül

Recept Csokoládés torta liszt és cukor nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Nagyon nehéz dolog cukor és liszt nélkül finomságokat sütni, de nem lehetetlen. Az én egyik kedvencem a csokoládés torta, aminek a tésztájába se liszt, se cukor nem kerül. Sajnos az édes íz sokaknak hiányozhat, így érdemes a már megszokott alternatív édesítőszereket használni. A kész tortát cukor nélküli tejszínhabbal, mentalevéllel és naranccsal is díszítettem, de a díszítés ettől természetesen eltérhet. Szerző: Jasmina Ben

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

250 glágy túró vagy mascarpone
150 g70%-os étcsokoládé
3 dbtojás
csipet só
késhegyni sütőpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét a sóval együtt kemény habbá verjük. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, belekeverjük a tojássárgát. Hozzáadjuk a túrót vagy mascarpone sajtot, majd összedolgozz. Itt érdemes megkóstolni, és ha valakinek nagyon hiányzik az édes, akkor alternatív édesítőszert adhat hozzá.
  2. Óvatosan összedolgozzuk a tojáshabbal.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 16 cm átmérőjű tortaformába töltjük. 160 fokon 50 percig sütjük.
  4. A sütés megkezdése előtt a sütő aljára egy bögrében vizet tettem.
  5. Miután megsült és kihűlt, kedvünk szerint díszítjük. Például tejszínhabbal és gyümölccsel.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás