Csokoládés torta liszt és cukor nélkül

Nagyon nehéz dolog cukor és liszt nélkül finomságokat sütni, de nem lehetetlen. Az én egyik kedvencem a csokoládés torta, aminek a tésztájába se liszt, se cukor nem kerül. Sajnos az édes íz sokaknak hiányozhat, így érdemes a már megszokott alternatív édesítőszereket használni. A kész tortát cukor nélküli tejszínhabbal, mentalevéllel és naranccsal is díszítettem, de a díszítés ettől természetesen eltérhet. Szerző: Jasmina Ben

Hozzáadta:, 7.12.2018
Kategória: Fitnesz receptek, Torták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Csokoládés torta liszt és cukor nélkül

Hozzávalók

250 glágy túró vagy mascarpone
150 g70%-os étcsokoládé
3 dbtojás
csipet só
késhegyni sütőpor

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét a sóval együtt kemény habbá verjük. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, belekeverjük a tojássárgát. Hozzáadjuk a túrót vagy mascarpone sajtot, majd összedolgozz. Itt érdemes megkóstolni, és ha valakinek nagyon hiányzik az édes, akkor alternatív édesítőszert adhat hozzá.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  2. Óvatosan összedolgozzuk a tojáshabbal.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 16 cm átmérőjű tortaformába töltjük. 160 fokon 50 percig sütjük.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  4. A sütés megkezdése előtt a sütő aljára egy bögrében vizet tettem.
  5. Miután megsült és kihűlt, kedvünk szerint díszítjük. Például tejszínhabbal és gyümölccsel.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra