Csokoládés torta liszt és cukor nélkül

Recept Csokoládés torta liszt és cukor nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 7.12.2018

Kategória: Desszertek, sütemények, Egészséges desszertek

KÜLDÖTT KÉPEK

Nagyon nehéz dolog cukor és liszt nélkül finomságokat sütni, de nem lehetetlen. Az én egyik kedvencem a csokoládés torta, aminek a tésztájába se liszt, se cukor nem kerül. Sajnos az édes íz sokaknak hiányozhat, így érdemes a már megszokott alternatív édesítőszereket használni. A kész tortát cukor nélküli tejszínhabbal, mentalevéllel és naranccsal is díszítettem, de a díszítés ettől természetesen eltérhet. Szerző: Jasmina Ben

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 7.12.2018

Kategória: Desszertek, sütemények, Egészséges desszertek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

250 glágy túró vagy mascarpone
150 g70%-os étcsokoládé
3 dbtojás
csipet só
késhegyni sütőpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét a sóval együtt kemény habbá verjük. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, belekeverjük a tojássárgát. Hozzáadjuk a túrót vagy mascarpone sajtot, majd összedolgozz. Itt érdemes megkóstolni, és ha valakinek nagyon hiányzik az édes, akkor alternatív édesítőszert adhat hozzá.
  2. Óvatosan összedolgozzuk a tojáshabbal.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 16 cm átmérőjű tortaformába töltjük. 160 fokon 50 percig sütjük.
  4. A sütés megkezdése előtt a sütő aljára egy bögrében vizet tettem.
  5. Miután megsült és kihűlt, kedvünk szerint díszítjük. Például tejszínhabbal és gyümölccsel.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás