Csokoládés túróba csomagolt banán

Egyszerű, finom, könnyű, mindez sütés nélkül. A csokoládés túróba csomagolt banán éppen ezért egy tökéletes finomság, amit pillanatok alatt össze lehet állítani. Az ötlet onnét eredt, hogy karácsony után maradt pár ostyalap az éléskamrában és nem tudtam, mit kezdjek vele. Majd rátaláltam erre a receptre és elkészítettem. Nagy sikert arattam vele, a család mind a tíz ujját megnyalta utána. Én imádom benne, hogy nem túl édes, a banán és a jó minőségű csokoládé pedig felejthetetlenné teszi.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

110 gétcsokoládé
200 gtúró
2 dbostya
60 gvaj
2 dbbanán

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az ostyalapot turmixgéppel apróra törjük, akkor jó, ha apró szemcséjű port kapunk (ostyalap helyett háztartási kekszet vagy piskótát is használhatunk). Egy másik tálban a túrót egy villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra tört ostyalapot és alaposan elkeverjük.
  2. A vajat és a csokoládét (90 g) gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd ezt a csokoládés keveréket rátesszük a túróra. Alaposan elkeverjük, ízlés szerint cukorral ízesíthetjük.
  3. A háztartási fóliát a nyújtódeszkán szétterítjük. Rákanalazzuk a túrós tölteléket, elegyengetjük, majd rátesszük a banánt. A banánt a fólia segítségével becsomagoljuk a csokoládés-túrós töltelékbe, és legalább 20 percre a hűtőbe tesszük. 

    *TIPP: ha nem szeretjük a rolád alakot, akkor akár kis golyókat is készíthetünk. Ehhez a banánt felkarikázzuk és beletesszük a tésztába. Golyókat formázunk, és ezt tesszük a hűtőbe.

  4.  A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük (20 g), majd tálaljuk. Jó étvágyat!

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás