TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Méhkas sütemény Csokoládéval bevont sütés nélküli méhkas sütemény
Csokoládéval bevont sütés nélküli méhkas sütemény
Recept Csokoládéval bevont sütés nélküli méhkas sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A csokoládéval bevont sütés nélküli méhkas sütemény nálunk mindig szerepel a karácsonyi sütemények listáján. Ennek több oka is van: elsősorban isteni finom, másodsorban csokoládéval bevonva kis fenyőfákhoz hasonlítanak. Mivel nem kell sütni vagy főzni, így az elkészítése sem bonyolult. Ha valakinek nem szimpatikus a töltelék (a krémben van egy tojás sárgája, de a krémet nem főzzük), akkor bátran készíthet pudingos, vagy ízlés szerint bármilyen krémet, amit akár habzsákkal bele lehet tölteni a süteménybe.

TopPetra TopPetra    ·   22.11.2016

Csokoládéval bevont sütés nélküli méhkas sütemény

A csokoládéval bevont sütés nélküli méhkas sütemény nálunk mindig szerepel a karácsonyi sütemények listáján. Ennek több oka is van: elsősorban isteni finom, másodsorban csokoládéval bevonva kis fenyőfákhoz hasonlítanak. Mivel nem kell sütni vagy főzni, így az elkészítése sem bonyolult. Ha valakinek nem szimpatikus a töltelék (a krémben van egy tojás sárgája, de a krémet nem főzzük), akkor bátran készíthet pudingos, vagy ízlés szerint bármilyen krémet, amit akár habzsákkal bele lehet tölteni a süteménybe.

Alapanyagok
200 g
babapiskóta
100 g
porcukor
100 g
vaj
2 ev. kanál
kakaó
1 csomag
vaníliacukor
4 ev. kanál
rum
4 ev. kanál
tej

Krém:

80 g
vaj
50 g
porcukor
1 db
tojás sárgája
4 kv. kanál
rum
35 db
korong alakú babapiskóta
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A babapiskótát ledaráljuk, akkor jó, ha már por állagú. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és tészta állagúvá gyúrjuk.
  2. A krémhez a vajat, cukrot, rumot és a tojás sárgáját krémmé dolgozzuk.
  3. Az elkészült tésztából kisebb darabokat tépünk, amit belenyomunk a méhkas formába. Egy fakanál nyelével lyukat nyomunk a tésztába, amibe beletöltjük a krémet (habzsákkal), majd egy piskótával „lezárjuk” a lyukat.
  4. A süteményt 1-2 napot pihentetjük, így a piskóta megpuhul.
  5. A kész süteményt csokoládéöntettel meglocsoljuk.
Hozzászólás a recepthez
Nagy Ildikó Petra    ·   22.12.2022   ·   Válasz   ·  

ebből kb mennyi lesz? hány db ?

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása