Csokoládéval bevont sütés nélküli méhkas sütemény

Hozzáadta: TopPetra, 22.11.2016
Kategória: Sütés néküli édességek, Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Sütés nélküli desszertek, Méhkas sütemény
A csokoládéval bevont sütés nélküli méhkas sütemény nálunk mindig szerepel a karácsonyi sütemények listáján. Ennek több oka is van: elsősorban isteni finom, másodsorban csokoládéval bevonva kis fenyőfákhoz hasonlítanak. Mivel nem kell sütni vagy főzni, így az elkészítése sem bonyolult. Ha valakinek nem szimpatikus a töltelék (a krémben van egy tojás sárgája, de a krémet nem főzzük), akkor bátran készíthet pudingos, vagy ízlés szerint bármilyen krémet, amit akár habzsákkal bele lehet tölteni a süteménybe.
Hozzáadta: TopPetra, 22.11.2016
Kategória: Sütés néküli édességek, Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Sütés nélküli desszertek, Méhkas sütemény
ALAPANYAGOK
Krém:
- A babapiskótát ledaráljuk, akkor jó, ha már por állagú. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és tészta állagúvá gyúrjuk.
- A krémhez a vajat, cukrot, rumot és a tojás sárgáját krémmé dolgozzuk.
- Az elkészült tésztából kisebb darabokat tépünk, amit belenyomunk a méhkas formába. Egy fakanál nyelével lyukat nyomunk a tésztába, amibe beletöltjük a krémet (habzsákkal), majd egy piskótával „lezárjuk” a lyukat.
- A süteményt 1-2 napot pihentetjük, így a piskóta megpuhul.
- A kész süteményt csokoládéöntettel meglocsoljuk.