Csokoládéval bevont sütés nélküli méhkas sütemény

Recept Csokoládéval bevont sütés nélküli méhkas sütemény
KÜLDÖTT KÉPEK

A csokoládéval bevont sütés nélküli méhkas sütemény nálunk mindig szerepel a karácsonyi sütemények listáján. Ennek több oka is van: elsősorban isteni finom, másodsorban csokoládéval bevonva kis fenyőfákhoz hasonlítanak. Mivel nem kell sütni vagy főzni, így az elkészítése sem bonyolult. Ha valakinek nem szimpatikus a töltelék (a krémben van egy tojás sárgája, de a krémet nem főzzük), akkor bátran készíthet pudingos, vagy ízlés szerint bármilyen krémet, amit akár habzsákkal bele lehet tölteni a süteménybe.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

200 gbabapiskóta
100 gporcukor
100 gvaj
2 ev. kanálkakaó
1 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálrum
4 ev. kanáltej

Krém:

80 gvaj
50 gporcukor
1 dbtojás sárgája
4 kv. kanálrum
35 dbkorong alakú babapiskóta

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A babapiskótát ledaráljuk, akkor jó, ha már por állagú. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és tészta állagúvá gyúrjuk.
  2. A krémhez a vajat, cukrot, rumot és a tojás sárgáját krémmé dolgozzuk.
  3. Az elkészült tésztából kisebb darabokat tépünk, amit belenyomunk a méhkas formába. Egy fakanál nyelével lyukat nyomunk a tésztába, amibe beletöltjük a krémet (habzsákkal), majd egy piskótával „lezárjuk” a lyukat.
  4. A süteményt 1-2 napot pihentetjük, így a piskóta megpuhul.
  5. A kész süteményt csokoládéöntettel meglocsoljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás