Csokoládéval bevont töltött puszedli - FOTÓKKAL

Hozzáadta: TopPetra, 30.10.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Meggy, Gyümölcs szerint, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
Hosszas keresgélés után találtam rá erre a receptre, amit biztosan nem utoljára készítek el. A csokoládéval bevont töltött puszedli a kedvenc édességein egyike, amit nemcsak ünnepek alkalmával, hanem az év bármely napján bátran készíthetek, mert biztos elfogy. Imádom nézni, ahogy a gyerekek majszolják, és bár a csokoládés bevonattól maszatosak, mégis megérte, mert olyan élvezettel eszik.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 30.10.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Meggy, Gyümölcs szerint, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
125 gméz
125 gkristálycukor
50 gvaj
csipet só
8 gfahéj
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
300 gfinomliszt
10 gkakaó
1 dbtojás
lekvár
csokoládé
- A mézet, cukrot és vajat egy edénybe tesszük, felmelegítjük és kis lángon, folyamatos kevergetés mellett melegítjük. Ha a hozzávalók egységes masszává álltak össze, levesszük a tűzről és kihűtjük.
- A tésztát egy műanyag ételhordó dobozba rakjuk, vagy fóliába becsomagoljuk és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a tésztát kivesszük a hűtőből, kezünkkel eldolgozzuk, majd egy belisztezett nyújtódeszkán kb. 2-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Egy szaggatóval kiszaggatjuk a formákat, majd sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk őket.
- A puszedliket 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10-15 percig sütjük – ez attól függ, milyen vastagra nyújtottuk a tésztát. Ha a puszedliket túl sokáig sütjük, a tészta nagyon kemény lesz. A kész puszedliket egy rácsra tesszük, kihűtjük és csokoládéval bevonjuk (ehhez a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, a mennyisége függ az elkészült puszedlik mennyiségétől).
- * TIPP: én a puszedliket egy alacsony falú tálcát és hurkapálcát használok. A hurkapálcát 1-2 cm távolságra egymástól helyezem el a tálcán, erre rakom rá a puszedliket és öntöm le a csokoládéval. Így a felesleges csokoládé a tálcára csorog, és újra lehet használni, esetleg pár száraz aprósüteményt „belefektetni”. Miután a csokoládé kicsit megkötött, áttettem a puszedliket egy másik tálcára és megvártam, míg a csokoládé teljesen megköt. Ebből a mennyiségből 30-40 puszedli jön ki, a puszedliszivek kb. 5 cm hosszúságúak voltak. Az ihletet innét merítettem: Sistersbakery
Forrás: SistersBakerySK
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Plněné perníčky v čokoládě - FOTOPOSTUP.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Plnené perníčky v čokoláde - fotopostup.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Gefüllte Lebkuchenherzen – Rezept mit Fotoanleitung an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS