TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Csörögefánk, ahogy nagymamám készíti
Csörögefánk, ahogy nagymamám készíti
Recept Csörögefánk, ahogy nagymamám készíti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A csörögefánk nálam mindig a klasszikus, nagyszülőknél töltött időket idézi. Imádtam, ahogy a fánk illata belengte a konyhát, mi pedig mindig ezt kértük. Ez a változat kefirrel készült. Persze mamám aludttejet használt, de a kefir könnyebben beszerezhető. Szerző: Janulianka

TopPetra TopPetra    ·   11.10.2022

Csörögefánk, ahogy nagymamám készíti

A csörögefánk nálam mindig a klasszikus, nagyszülőknél töltött időket idézi. Imádtam, ahogy a fánk illata belengte a konyhát, mi pedig mindig ezt kértük. Ez a változat kefirrel készült. Persze mamám aludttejet használt, de a kefir könnyebben beszerezhető. Szerző: Janulianka

Alapanyagok

Tészta:

500 ml
kefir
3 kávéskanál
kristálycukor
1 kávéskanál
szódabikarbóna
1/2 csomag
sütőpor
1 db
tojás
búzafinomlisztrétesliszt
csipet só
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalókat elkeverjük. A tésztának puhának kell lennie, inkább hígabbnak, a lisztet mindig szemre teszem – egy kanál simaliszt, egy kanál rétesliszt. A tésztát nem kell keleszteni, rögtön használhatjuk.
  2. A kapott tésztát négyzetekre vágjuk. Átlósan bevágjuk, majd a két csücsköt ezen a résen keresztül átfordítjuk. Forró olajban készre sütjük.
  3. A fánk nagyon puha, lágy, kívül szinte ropog.
  4. A tetejét porcukorral meghintjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása