A mogyorót tepsire szórjuk, 160 fokon kb. 7 percig pirítjuk, majd apróra törjük.
A kihűlt csokit és tojássárga habot elkeverjük, hozzáadjuk a pirított mogyorót is. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd a két masszát óvatosan összeforgatjuk. A tortaformát kikenjük, rétesliszttel beszórjuk.
A tésztát a formába tesszük, elegyengetjük. 160 fokos sütőben (alul és felül sütés funkció) 45 percig sütjük.
A süti kívül megreped, de belül omlós, puha, szaftos. A tetejét csokiöntettel is meglocsolhatjuk. Ehhez habtejszínt melegítünk, majd 75%-os csokit törünk bele. Addig kevergetjük, amíg a csoki meg nem olvad.
A receptért köszönet kiváló szakácsunknak,Nada Indruchovának