TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Csupa csoki szelet
Csupa csoki szelet
Recept Csupa csoki szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nem csalás, nem ámítás, a csupa csoki szelet minden egyes morzsája tömve van csokival! A jó adag kakaóval készült tésztát még kakaóval is meglocsoltam, a tetejére pedig jó sok csokoládéval készült tejszínhab került. Ez így együtt alkotja ezt a csodás csupa csoki szeletet. Nem bonyolult, a végeredmény pedig magáért beszél! Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   7.11.2020

Csupa csoki szelet

Nem csalás, nem ámítás, a csupa csoki szelet minden egyes morzsája tömve van csokival! A jó adag kakaóval készült tésztát még kakaóval is meglocsoltam, a tetejére pedig jó sok csokoládéval készült tejszínhab került. Ez így együtt alkotja ezt a csodás csupa csoki szeletet. Nem bonyolult, a végeredmény pedig magáért beszél! Szerző: Triniti

30 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

100 g
vaj
75 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
csipet só
2 db
tojás
125 g
rétesliszt
50 g
kakaó
2 kv. kanál
sütőpor
150 g
csoki ízű pudingpor
100 g
minőségi étcsokoládé

Öntet:

100 ml
tej
2 ev. kanál
Nesquick kakaópor

Tetejére:

500 ml
habtejszín
300 g
Milka Noisette csoki
200 g
étcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. Először a krémet készítjük el. Fontos, hogy a krém jó hideg legyen, ezért is kezdjünk hozzá elsőként. A habtejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Hozzáadjuk a kockára vágott tejcsokit és étcsokit. Addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem oldódik. A csokit kihűtjük (ez akár 3-4 óra is lehet), majd hűtőbe tesszük. A csokis habtejszínt akár előző nap este is elkészíthetjük, így akár egy éjszakán át is tud a hűtőszekrényben pihenni.
  2. A lehűlt csokis habtejszínből kemény habot verünk.
  3. A vajat a vanília- és porcukorral, valamint csipet sóval habosra verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, minden egyes tojás után jó alaposan eldolgozzuk. Ezután kerül bele a kakaóporral, sütőporral, pudingporral elkevert liszt. Ezzel is eldolgozzuk, végül belekeverjük a lereszelt étcsokoládét.
  4. A tésztát 25x20 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe pakoljuk, elegyengetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Sütés közben figyeljük!
  5. A megsült tésztát meglocsoljuk a kakaós öntettel (a tejet felmelegítjük, elkeverjük a kakaóporral).
  6. A habbá vert csokis habtejszínt süteményes zsákba töltjük, majd ezzel díszítjük a kakaóval meglocsolt tésztát.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása