Csupa csoki szelet
Nem csalás, nem ámítás, a csupa csoki szelet minden egyes morzsája tömve van csokival! A jó adag kakaóval készült tésztát még kakaóval is meglocsoltam, a tetejére pedig jó sok csokoládéval készült tejszínhab került. Ez így együtt alkotja ezt a csodás csupa csoki szeletet. Nem bonyolult, a végeredmény pedig magáért beszél! Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 7.11.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
100 gvaj
75 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
csipet só
2 dbtojás
125 grétesliszt
50 gkakaó
2 kv. kanálsütőpor
150 gcsoki ízű pudingpor
100 gminőségi étcsokoládé
Öntet:
100 mltej
2 ev. kanálNesquick kakaópor
Tetejére:
500 mlhabtejszín
300 gMilka Noisette csoki
200 gétcsokoládé
- Először a krémet készítjük el. Fontos, hogy a krém jó hideg legyen, ezért is kezdjünk hozzá elsőként. A habtejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Hozzáadjuk a kockára vágott tejcsokit és étcsokit. Addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem oldódik. A csokit kihűtjük (ez akár 3-4 óra is lehet), majd hűtőbe tesszük. A csokis habtejszínt akár előző nap este is elkészíthetjük, így akár egy éjszakán át is tud a hűtőszekrényben pihenni.
- A lehűlt csokis habtejszínből kemény habot verünk.
- A vajat a vanília- és porcukorral, valamint csipet sóval habosra verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, minden egyes tojás után jó alaposan eldolgozzuk. Ezután kerül bele a kakaóporral, sütőporral, pudingporral elkevert liszt. Ezzel is eldolgozzuk, végül belekeverjük a lereszelt étcsokoládét.
- A tésztát 25x20 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe pakoljuk, elegyengetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Sütés közben figyeljük!
- A megsült tésztát meglocsoljuk a kakaós öntettel (a tejet felmelegítjük, elkeverjük a kakaóporral).
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS