TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Csupa hab szelet 10 perc alatt, sütés nélkül
Csupa hab szelet 10 perc alatt, sütés nélkül
Recept Csupa hab szelet 10 perc alatt, sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   14.4.2017

Csupa hab szelet 10 perc alatt, sütés nélkül

Az utolsó pillanatokra hagyott készülődés stresszes egy dolog, de ha van kéznél pár jó recept, ami gyors és finom süteményekkel szolgál, akkor meg vagyunk mentve. Erre egy nagyon jó példa a csupa hab szelet 10 perc alatt, sütés nélkül. Lényegében az egész sütemény 3 fontos rétegből áll: az első réteg a háztartási keksz, ami helyettesíti a tésztát, ami simán beszerezhető. A második réteg a finom, puha, mégis kemény hab tejből, főzés nélküli pudingporból, habfixálóból, habtejszínből és cukorból. A harmadik, utolsó réteg pedig a reszelt csokoládé vagy kakaó, ami szép dísze a süteménynek. Egyszerű, gyors, finom, lehűtve pedig egyszerűen ellenállhatatlan.

Alapanyagok
500 ml
habtejszín
2 csomag
habfixáló por
500 ml
tej
2 csomag
főzés nélküli vaníliapuding
2 csomag
vaníliacukor
5 ev. kanál
kristálycukor
háztartási keksz
tej, amibe belemártjuk a kekszet
csokoládé díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy nagyobb tálba beleöntjük a habtejszínt, a tejet, a vaníliapudingot, a vaníliacukrot, habfixálót és a kristálycukrot. Kézi robotgéppel elkezdjük felverni, és addig dolgozzuk, amíg könnyű és habos, mégis kemény, formázható állagú krémet. nem kapunk.
  2. Egy nagyobb tepsi alját (én 38x25 cm-eset használtam) kirakjuk a tejbe mártott háztartási keksszel. Amennyiben kisebb tepsit használunk, úgy ennél a mennyiségnél a kapott sütemény magasabb lesz.
  3. A krémet rátesszük a kekszekre, elsimítjuk, majd a tepsit párszor az asztalhoz „csapjuk” óvatosan, így megszabadulunk a felesleges levegőbuborékoktól.
  4. A tetejét csokoládéval díszítjük és hűtőbe tesszük. Ha kevesebb az időnk, akkor akár fagyasztóba is tehetjük a süteményt, de ügyeljünk arra, hogy ne megfagyjon, hanem csak hideg legyen és a krém megdermedjen.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása