Csupa hab szelet 10 perc alatt, sütés nélkül

Recept Csupa hab szelet 10 perc alatt, sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Az utolsó pillanatokra hagyott készülődés stresszes egy dolog, de ha van kéznél pár jó recept, ami gyors és finom süteményekkel szolgál, akkor meg vagyunk mentve. Erre egy nagyon jó példa a csupa hab szelet 10 perc alatt, sütés nélkül. Lényegében az egész sütemény 3 fontos rétegből áll: az első réteg a háztartási keksz, ami helyettesíti a tésztát, ami simán beszerezhető. A második réteg a finom, puha, mégis kemény hab tejből, főzés nélküli pudingporból, habfixálóból, habtejszínből és cukorból. A harmadik, utolsó réteg pedig a reszelt csokoládé vagy kakaó, ami szép dísze a süteménynek. Egyszerű, gyors, finom, lehűtve pedig egyszerűen ellenállhatatlan.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

500 mlhabtejszín
2 csomaghabfixáló por
500 mltej
2 csomagfőzés nélküli vaníliapuding
2 csomagvaníliacukor
5 ev. kanálkristálycukor
háztartási keksz
tej, amibe belemártjuk a kekszet
csokoládé díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy nagyobb tálba beleöntjük a habtejszínt, a tejet, a vaníliapudingot, a vaníliacukrot, habfixálót és a kristálycukrot. Kézi robotgéppel elkezdjük felverni, és addig dolgozzuk, amíg könnyű és habos, mégis kemény, formázható állagú krémet. nem kapunk.
  2. Egy nagyobb tepsi alját (én 38x25 cm-eset használtam) kirakjuk a tejbe mártott háztartási keksszel. Amennyiben kisebb tepsit használunk, úgy ennél a mennyiségnél a kapott sütemény magasabb lesz.
  3. A krémet rátesszük a kekszekre, elsimítjuk, majd a tepsit párszor az asztalhoz „csapjuk” óvatosan, így megszabadulunk a felesleges levegőbuborékoktól.
  4. A tetejét csokoládéval díszítjük és hűtőbe tesszük. Ha kevesebb az időnk, akkor akár fagyasztóba is tehetjük a süteményt, de ügyeljünk arra, hogy ne megfagyjon, hanem csak hideg legyen és a krém megdermedjen.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás