Cukkini sörtésztában, fokhagymás-petrezselymes olajjal

Nagyon szeretem a rántott zöldségeket, de néha nincs kedvem panírozni. Akárhogy vigyázok, a liszt mindenhova száll, sokáig tart a panírozás, és jó sokat kell utána takarítani. Szerencsére a sörtészta egy remek lehetőség arra, hogy mégse kelljen lemondani a rántott zöldségekről. Éppen ezért is szeretem annyira cukkinit sörtésztában, amihez mindig tálalok egy kevés fokhagymás-petrezselymes olajat is. Csak az íz kedvéért. A sörtészta tökéletes padlizsánhoz, csillagtökhöz, lényegében bármilyen zöldséghez használható.

Hozzáadta:Babu27, 30.8.2017
Kategória: Főételek
Cukkini sörtésztában, fokhagymás-petrezselymes olajjal

Hozzávalók

2 dbfiatal cukkini
Tészta:
200 gbúzafinomliszt
2 dbtojás
0,25 lvilágos sör
csipet só
Kirántáshoz:
kb.300 mlolaj
Fokhagymás olajhoz:
4 gerezdfokhagyma
4 ev. kanálolaj
csipet só
1 ev. kanálaprított petrezselyemzöld
1 kv. kanálcitromlé

Elkészítés menete

  1. A cukkinit megmossuk, felszeleteljük, sózzuk, és megvárjuk, míg levet enged. A felesleges nedvességet papír törlőkendővel leitatjuk.
  2. A tojáshoz hozzáadjuk a lisztet, a sót és a sört, majd eldolgozzuk.
  3. A cukkiniszeleteket belemártjuk a sörtésztába, majd forró olajon kirántjuk.
  4. A zúzott fokhagymát elkeverjük az összes többi hozzávalóval, ezzel tálaljuk a cukkinit.