TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Cukkini sörtésztában, fokhagymás-petrezselymes olajjal
Cukkini sörtésztában, fokhagymás-petrezselymes olajjal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   30.8.2017

Cukkini sörtésztában, fokhagymás-petrezselymes olajjal

Nagyon szeretem a rántott zöldségeket, de néha nincs kedvem panírozni. Akárhogy vigyázok, a liszt mindenhova száll, sokáig tart a panírozás, és jó sokat kell utána takarítani. Szerencsére a sörtészta egy remek lehetőség arra, hogy mégse kelljen lemondani a rántott zöldségekről. Éppen ezért is szeretem annyira cukkinit sörtésztában, amihez mindig tálalok egy kevés fokhagymás-petrezselymes olajat is. Csak az íz kedvéért. A sörtészta tökéletes padlizsánhoz, csillagtökhöz, lényegében bármilyen zöldséghez használható.

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
2 db
fiatal cukkini

Tészta:

200 g
búzafinomliszt
2 db
tojás
0,25 l
világos sör
csipet só

Kirántáshoz:

kb.300 ml
olaj

Fokhagymás olajhoz:

4 gerezd
fokhagyma
4 ev. kanál
olaj
csipet só
1 ev. kanál
aprított petrezselyemzöld
1 kv. kanál
citromlé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukkinit megmossuk, felszeleteljük, sózzuk, és megvárjuk, míg levet enged. A felesleges nedvességet papír törlőkendővel leitatjuk.
  2. A tojáshoz hozzáadjuk a lisztet, a sót és a sört, majd eldolgozzuk.
  3. A cukkiniszeleteket belemártjuk a sörtésztába, majd forró olajon kirántjuk.
  4. A zúzott fokhagymát elkeverjük az összes többi hozzávalóval, ezzel tálaljuk a cukkinit.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept