Cukkini tócsni tejfölös töltelékkel

Recept Cukkini tócsni tejfölös töltelékkel
KÜLDÖTT KÉPEK

Szeretem a nyarat, odavagyok a jó melegért, és imádom, hogy egyes zöldségeket nagyon olcsón be lehet szerezni. Az egyik nagy kedvencem a cukkini, ami számos módon elkészíthető. A cukkini tócsni tejfölös töltelékkel a klasszikus cukkinis tócsni egyik változata. Az eredetihez képest annyi a változtatás, hogy a tésztáját jó sűrűre készítem, és igyekszem kis korongokat kisütni. A kész korongokat megkenem a jó fűszeres és frissítő tejfölös szósszal, majd a maradék korongokkal lefedem őket. Csodálatos kis ízletes falatkák.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 kgcukkini
1 dbsárgarépa
1 dbvöröshagyma
2 dbtojás
szükség szerint búzafinomliszt
só, bors
olaj sütéshez

Töltelék:

1 doboztejföl (250 ml)
1/2 csokorújhagyma
1 gerezdfokhagyma
ízlés szerint reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cukkinit meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Félretesszük, megvárjuk, míg levet enged, majd kézzel a felesleges nedvességet és levet jó alaposan kinyomkodjuk. Ezután a cukkinit egy másik tálba tesszük, hozzáadjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt répát és hagymát, majd elkeverjük. Sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk a tojást, annyi lisztet, elkezdjük keverni, majd kanalanként annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrűbb tésztát kapjunk.
  2. Kanalanként adagokban a masszából korongokat formázunk, és forró zsiradékon aranyszínűre sütjük (mindkét felét). Az elkészült korongokat papír törlőkendőre tesszük és leitatjuk a felesleges zsiradékot (olajat).
  3. A tejfölt a zúzott fokhagymával és apróra vágott újhagymával elkeverjük. Adhatunk hozzá reszelt sajtot is, de ez elhagyható. Ízlés szerint tovább ízesítjük. A korongok felét megkenjük a tejfölös szósszal, majd egy másik koronggal lefedjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás