Cukkinifelfújt

A cukkinifelfújt minden kétséget kizárva a család egyik nagy kedvence. Egyetlen tepsiben készül, a végeredmény pedig magáért beszél! A cukkinit nem kell besózni, a hozzávalókat csupán lereszeljük, felkockázzuk, apróra vágjuk, elkeverjük, tepsibe pakoljuk és megsütjük. Puha, szaftos, így még szószt sem kell hozzá készíteni. Persze egy kevés pikáns vagy fokhagymás öntet mindig jöhet. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 8.10.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Cukkinifelfújt

Hozzávalók

3 bögrecukkini nagy lyukú reszelőn lereszelve (héjával együtt)
2 dbapróra vágott vöröshagyma
4 dbtojás
250 greszelt sajt
300 gkockára vágott füstölt hús
1 bögrebúzadara
1 csomagsütőpor
5 gerezdfokhagyma (zúzva)
1 púpos kv. kanál
2 ev. kanálapróra vágott petrezselyemzöld
bors
majoránna

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókat egész egyszerűen jó alaposan elkeverjük, majd kisebb, kivajazott és darával beszórt tepsibe öntjük (32x22 cm). 5 percet pihentetjük, majd betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe.
  2. 50 percig sütjük.
  3. Miután megsült, kivesszük a sütőből és vajjal megkenjük – szép fényes lesz és nem szárad ki.
  4. Kicsit kihűtjük, felkockázzuk és tálaljuk.