Cukkinifelfújt
A cukkini szinte univerzális zöldség. Semleges ízének köszönhetően számtalan ételbe, salátába felhasználható. A cukkinifelfújt is a kedvencek közé tartozik, így nem csoda, hogy elég gyakran készítem a családnak. Most többek között sajt és füstölt hús is került az alap tésztába, majd az egészet készre sütöttem. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 8.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
3 bögrecukkini lereszelve (nagy lyukú reszelő, hámozás nélkül)
2 dbvöröshagyma apróra vágva
4 dbtojás
250 greszelt sajt (Trappista)
300 gfüstölt hús kockára vágva
250 mlbúzadara
1 csomagsütőpor
5 gerezdfokhagyma zúzva
1 púposevőkanál só
2 ev. kanálaprított petrezselyemzöld
őrölt bors
majoránna
- A hozzávalókat egész egyszerűen elkeverjük, majd zsírral kikent és búzadarával beszórt tepsi aljára tesszük (32x22 cm). Sütés előtt kb. 5 percig pihentetjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
- A sütés vége előtt a tetejét zsírral megkenjük, ettől szép fényes lesz a teteje.
- Langyosra hűtjük, felszeleteljük, tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS