Cukkinigaluska fokhagymás-kapros juhtúróval

Hozzáadta: TopPetra, 3.5.2020
Kategória: Köretek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Galuska, Cukkinis receptek
Egyre több a friss, finom cukkini a zöldségesnél, ezért érdemes elővenni a régi, jól bevált recepteket. Egyik ilyen finomság a cukkinigaluska, amit finom juhtúrós mártással tálalok. A juhtúrót egész egyszerűen fokhagymával, aprított friss kaporral és tejföllel kevertem el. Aki szeretné, akár pirított szalonnával is tálalhatja, a fokhagyma pedig snidlingre vagy újhagymára is cserélhető. Szerző: Janaha
Hozzáadta: TopPetra, 3.5.2020
Kategória: Köretek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Galuska, Cukkinis receptek
ALAPANYAGOK
Galuska:
Juhtúrós feltét:
- A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, majd a felesleges levet kinyomkodjuk. Az így előkészített cukkinihez adjuk hozzá a tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz és sűrű, galuska szaggatáshoz ideális tésztát nem kapunk.
- A tésztát forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor a galuskás felúsztak a felszínre, még egy percig főzzük, majd kivesszük az edényből. Érdemes több adagban megfőzni a galuskát.
- A galuskákat lecsepegtetjük, edénybe tesszük, egy kevés vajat adhatunk hozzá, majd amíg még forró, elkeverjük a juhtúrós mártással.
- A juhtúrós mártáshoz a juhtúrót elkeverjük a zúzott fokhagymával és az aprított kaporral, majd az ízlés szerinti mennyiségű tejföllel.
TIPP: Aki szereti, az akár pirított szalonnával is tálalhatja, és természetesen a kaprot is elhagyhatjuk, ízlés kérdése. A fokhagymát pedig friss, aprított újhagymára vagy snidlingre is cserélhetjük.
Blogom: Recepty z mojej kuchyne