Cukkinigaluska fokhagymás-kapros juhtúróval

Egyre több a friss, finom cukkini a zöldségesnél, ezért érdemes elővenni a régi, jól bevált recepteket. Egyik ilyen finomság a cukkinigaluska, amit finom juhtúrós mártással tálalok. A juhtúrót egész egyszerűen fokhagymával, aprított friss kaporral és tejföllel kevertem el. Aki szeretné, akár pirított szalonnával is tálalhatja, a fokhagyma pedig snidlingre vagy újhagymára is cserélhető. Szerző: Janaha

Hozzáadta:, 3.5.2020
Kategória: Főételek, Hús nélkül
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Cukkinigaluska fokhagymás-kapros juhtúróval

Hozzávalók

Galuska:
1 dbnagyobb cukkini
1 dbtojás
csipet só
szükség szerint rétesliszt
Juhtúrós feltét:
250 gjuhtúró
1 ev. kanálapróra vágott friss kapor
1 - 2 gerezdfokhagyma
szükség szerint tejföl

Elkészítés menete

  1. A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, majd a felesleges levet kinyomkodjuk. Az így előkészített cukkinihez adjuk hozzá a tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz és sűrű, galuska szaggatáshoz ideális tésztát nem kapunk.
  2. A tésztát forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor a galuskás felúsztak a felszínre, még egy percig főzzük, majd kivesszük az edényből. Érdemes több adagban megfőzni a galuskát.
  3. A galuskákat lecsepegtetjük, edénybe tesszük, egy kevés vajat adhatunk hozzá, majd amíg még forró, elkeverjük a juhtúrós mártással.
  4. A juhtúrós mártáshoz a juhtúrót elkeverjük a zúzott fokhagymával és az aprított kaporral, majd az ízlés szerinti mennyiségű tejföllel.

 

TIPP: Aki szereti, az akár pirított szalonnával is tálalhatja, és természetesen a kaprot is elhagyhatjuk, ízlés kérdése. A fokhagymát pedig friss, aprított újhagymára vagy snidlingre is cserélhetjük.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne