TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Cukkinigaluska fokhagymás-kapros juhtúróval
Cukkinigaluska fokhagymás-kapros juhtúróval
Recept Cukkinigaluska fokhagymás-kapros juhtúróval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egyre több a friss, finom cukkini a zöldségesnél, ezért érdemes elővenni a régi, jól bevált recepteket. Egyik ilyen finomság a cukkinigaluska, amit finom juhtúrós mártással tálalok. A juhtúrót egész egyszerűen fokhagymával, aprított friss kaporral és tejföllel kevertem el. Aki szeretné, akár pirított szalonnával is tálalhatja, a fokhagyma pedig snidlingre vagy újhagymára is cserélhető. Szerző: Janaha

TopPetra TopPetra    ·   3.5.2020

Cukkinigaluska fokhagymás-kapros juhtúróval

Egyre több a friss, finom cukkini a zöldségesnél, ezért érdemes elővenni a régi, jól bevált recepteket. Egyik ilyen finomság a cukkinigaluska, amit finom juhtúrós mártással tálalok. A juhtúrót egész egyszerűen fokhagymával, aprított friss kaporral és tejföllel kevertem el. Aki szeretné, akár pirított szalonnával is tálalhatja, a fokhagyma pedig snidlingre vagy újhagymára is cserélhető. Szerző: Janaha

30 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Galuska:

1 db
nagyobb cukkini
1 db
tojás
csipet só
szükség szerint rétesliszt

Juhtúrós feltét:

250 g
juhtúró
1 ev. kanál
apróra vágott friss kapor
1 - 2 gerezd
fokhagyma
szükség szerint tejföl
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, majd a felesleges levet kinyomkodjuk. Az így előkészített cukkinihez adjuk hozzá a tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz és sűrű, galuska szaggatáshoz ideális tésztát nem kapunk.
  2. A tésztát forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor a galuskás felúsztak a felszínre, még egy percig főzzük, majd kivesszük az edényből. Érdemes több adagban megfőzni a galuskát.
  3. A galuskákat lecsepegtetjük, edénybe tesszük, egy kevés vajat adhatunk hozzá, majd amíg még forró, elkeverjük a juhtúrós mártással.
  4. A juhtúrós mártáshoz a juhtúrót elkeverjük a zúzott fokhagymával és az aprított kaporral, majd az ízlés szerinti mennyiségű tejföllel.

 

TIPP: Aki szereti, az akár pirított szalonnával is tálalhatja, és természetesen a kaprot is elhagyhatjuk, ízlés kérdése. A fokhagymát pedig friss, aprított újhagymára vagy snidlingre is cserélhetjük.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása