TopReceptek.hu Lekvárok, befőttek Cukkinikrém, de akár mártogatósként is használható virslihez, kolbászhoz, sült krumplihoz
Cukkinikrém, de akár mártogatósként is használható virslihez, kolbászhoz, sült krumplihoz
Recept Cukkinikrém, de akár mártogatósként is használható virslihez, kolbászhoz, sült krumplihoz
TopPetra TopPetra    ·   5.9.2021

Cukkinikrém, de akár mártogatósként is használható virslihez, kolbászhoz, sült krumplihoz

A kert csodás dolgokkal tud szolgálni, ezekből pedig isteni finomságokat tudunk varázsolni, akár télre is. A zöldségeket alaposan megmostam, előkészítettem, főztem és turmixoltam. Az ízesítés már rajtunk múlik. Szerző: Ivana

55 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
2 db
cukkini
6 db
paprika
4 db
paradicsom
4 db
chilli
1 fej
fokhagyma
2 ev. kanál
5 ev. kanál
kristálycukor
100 ml
ecet
250 ml
olaj
Ízlés szerint
bors
Ízlés szerint
cayenne bors
100 ml
mustár
2 ev. kanál
dijoni mustár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, edénybe tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a felkarikázott chilli paprikát és paprikát, a vékonyra vágott fokhagymát, majd kis lángon elkezdjük főzni.
  2. Hozzáadjuk a sót, cukrot, ecetet és olajat. Addig főzzük, amíg a zöldség el nem kezd szétesni.
  3. Ekkor kerül bele a cayenne bors és a mustár. Elkeverjük, pár percig tovább főzzük.
  4. Végül leturmixoljuk. A kapott krémet steril üvegebe töltjük, lefedjük, fejjel lefelé forgatjuk. Kendővel lefedjük, kihűtjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása