TopReceptek.hu Lekvárok, befőttek Cukkinilekvár citrommal és gyömbérrel
Cukkinilekvár citrommal és gyömbérrel
Recept Cukkinilekvár citrommal és gyömbérrel

Egy kis különlegesség, amit a gyömbér tesz igazán pikánssá és különlegessé. Szerző: Janaha

TopPetra TopPetra    ·   12.9.2021

Cukkinilekvár citrommal és gyömbérrel

Egy kis különlegesség, amit a gyömbér tesz igazán pikánssá és különlegessé. Szerző: Janaha

Alapanyagok
1 kg
megtisztított cukkini
2 db
nagyobb citrom leve
30 g
friss, meghámozott gyömbér
500 g
kristálycukor
1 csomag
dzsemfix 2:1 (pektinnel)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Első lépésben az üvegeket készítettem elő: ezeket jól elmostam, lecsepegtettem, majd 180 fokos sütőbe tettem. A sütőt rögtön kikapcsoltam, majd addig hagytam benne az üvegeket, amíg ki nem hűltek.
  2. A cukkinit megmossuk, kisebb kockákra szeletlejük, a citrom levét kifacsarjuk.
  3. A cukkinit, citrom levét edénybe tesszük, a cukrot, majd kis lángon addig főzzük, amíg a cukkini meg nem puhul. Még mielőtt lekapcsolnánk, hozzáadjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt gyömbért. A cukkinis alapot kihűtjük, leturmixoljuk.
  4. A dzsemfixet a csomagoláson szereplő útmutató szerint adagoljuk, készítjük elő.
  5. Utolsó lépésben egy kevés citromsavat is adhatunk hozzá.
  6. A dzsemet még amíg forró, beletöltjük az előkészített üvegekbe. Az üvegeket fedővel lezárjuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük, a sütőt ismét kikapcsoljuk, majd az üvegeket addig hagyjuk a sütőben, amíg ki nem hűlnek.
  7. Sötét, száraz helyen tároljuk.

* Megjegyzés: Ez a dzsem inkább kenyérre való, nem süteményekbe, édességekbe. Néha karácsonyi szárazabb, keményebb sütikhez tálalom, tökéletesen kiegészíti. A képen látható dzsem zöld cukkiniből készült, a sárgából készültnek más színe lesz.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása