Cukkinilepény

PŘIDAT FOTKU A cukkinilepény az egyik kedvenc húsmentes ételem. Kukoricaliszttel készítem, de ha nincs kéznél, akkor búzafinomlisztet is használhatunk. Az elkészítésnél arra kell odafigyelni, hogy a cukkini levét alaposan ki kell nyomkodni. Ha túl nedves marad, akkor előfordulhat, hogy a 4 kanál liszt nem elég és még hozzá kell adni. Ha a tészta állaga nem jó, akkor a lepény sütés közben széteshet.

Hozzáadta:, 25.3.2020
Kategória: Főételek, Hús nélkül
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Cukkinilepény

Hozzávalók

1 dbcukkini
4 ev. kanálkukoricaliszt
1 dbtojás
1 csomagsütőpor
1/2 kv. kanál
1/4 kv. kanálőrölt bors
olaj sütéshez

Elkészítés menete

  1. A cukkinit megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk és borsozzuk.
  2. A tojást lisztet, sütőport elkeverjük. A cukkiniből alaposan kinyomjuk a nedvességet, majd hozzáadjuk a tojáshoz.
  3. A tésztából kis adagokat szedünk ki, ezeket pedig olajjal kikent tarkedli sütőformában aranyszínűre sütjük. Mindkét oldalát.
  4. Papír törlőkendőre tesszük, felitatjuk a felesleges zsiradékot, majd tálaljuk. Önmagában, is nagyon finom, esetleg mártogatóssal, vagy burgonyapürével és zöldségsalátával.