TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Cukkinilepény
Cukkinilepény
Recept Cukkinilepény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.3.2020

Cukkinilepény

PŘIDAT FOTKU A cukkinilepény az egyik kedvenc húsmentes ételem. Kukoricaliszttel készítem, de ha nincs kéznél, akkor búzafinomlisztet is használhatunk. Az elkészítésnél arra kell odafigyelni, hogy a cukkini levét alaposan ki kell nyomkodni. Ha túl nedves marad, akkor előfordulhat, hogy a 4 kanál liszt nem elég és még hozzá kell adni. Ha a tészta állaga nem jó, akkor a lepény sütés közben széteshet.

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 db
cukkini
4 ev. kanál
kukoricaliszt
1 db
tojás
1 csomag
sütőpor
1/2 kv. kanál
1/4 kv. kanál
őrölt bors
olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukkinit megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk és borsozzuk.
  2. A tojást lisztet, sütőport elkeverjük. A cukkiniből alaposan kinyomjuk a nedvességet, majd hozzáadjuk a tojáshoz.
  3. A tésztából kis adagokat szedünk ki, ezeket pedig olajjal kikent tarkedli sütőformában aranyszínűre sütjük. Mindkét oldalát.
  4. Papír törlőkendőre tesszük, felitatjuk a felesleges zsiradékot, majd tálaljuk. Önmagában, is nagyon finom, esetleg mártogatóssal, vagy burgonyapürével és zöldségsalátával.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása