Szalonnás gombóc – a tökéletes köret
Hozzáadva: 25.9.2018
Néha megkívánom a változatosságot a konyhában, ilyenkor pedig örömmel készítem el a szalonnás gombócot. Ha már elegem van a sok burgonyából, rizsből, kölesből, hajdinából, salátából…, akkor jöhet a kicsit „tartalmasabb” szalonnás gombóc. Tökéletes választás szaftos húsokhoz, szószókhoz, de akár főzelékekhez. Az elkészítése gyors, pofonegyszerű, a felhasználási lehetőség pedig szinte végtelen.
Előkészítés 15 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Burgonyatekercs sonkával és sajttal
Hozzáadva: 4.3.2020
Kipróbáltam, és azóta az egyik nagy kedvencem lett a sonkával és sajttal töltött burgonyatekercs! Imádom a burgonyát, a burgonyatésztát, és adta magát a dolog, hogy kipróbáljam. Aki dolgozott már burgonyatésztával, annak nem kell bemutatni. Itt az a lényeg, hogy a tészta formázható legyen, mégis megtartsa az alakját. Így könnyebben felcsavarható. A sütőben pedig a töltelékkel együtt tökéletesre sül.
Előkészítés 20 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Kakaóval megszórt gőzgombóc
Hozzáadva: 7.6.2017
A kakaóval megszórt gőzgombóc a fiam egyik kedvenc étele. Ha megkérdezem, mit kér ebédre, akkor biztosan gőzgombóc a válasz. A gőzgombócot főzéséhez egy nagy, öreg lábast és egy nagyobb anyagot használtam. A tiszta anyagot ráerősítettem az edény tetejére, majd miután felforrt a víz, rátettem a gombócokat, és egy másik nagy edénnyel letakartam. Használhattam volna ennél speciálisabb eszközöket is, de én maradok a klasszikus, jól bevált elkészítési módnál. A gombócokba finom szilvalekvárt töltöttem, a tetejét pedig vajjal és kakaóval szórtam meg.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Rizsfelfújt túróval és barackkal
Hozzáadva: 10.4.2018
A rizsfelfújt az egyik legkönnyebben elkészíthető otthoni édesség, amivel a családtagokat le lehet venni a lábukról. Az én rizsfelfújtam túróval és barackkal készül, amitől szerintem még finomabb és tartalmasabb. Mikor már a gyümölcs és a rizses-túrós massza belekerül a tepsibe, a tetejét fahéjas cukorral szórom meg, így kerül a forró sütőbe. Már az illatától is jól lehet lakni, a végeredmény pedig fenséges! Szerző: Mineralka
Előkészítés 40 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE