Cukkinilepény

Jó kis cukkinis lepény! Vagy tepsis cukkinis massza, cukkinis töltelék... Nálam mindegyik ugyanazt jelenti. Szeretem, ahogy a kissé semleges, mégis imádnivaló cukkini íze a jó fűszerezéssel és sonkával keveredik! A megsült lepényt fokhagymás tejföllel alaposan meglocsolva, vagy éppen csak simán majonézzel megkenve fogyasztom, de köretnek is megállja a helyét. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 1.6.2020
Kategória: Főételek, Köretek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Cukkinilepény

Hozzávalók

700 greszelt cukkini
150 greszelni való sajt
150 gsonka
4 dbtojás
4-5 gerezdfokhagyma
300 grétesliszt
1 csomagsütőpor
1,5 dclolaj
só, bors, ételízesítő
ízlés szerint kömény
őrölt pirospaprika
petrezselyemzöld

Elkészítés menete

  1. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt sajtot tálba tesszük. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a levét pedig jó alaposan kinyomjuk.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott sonkát, az olajat, a tojást, sütőporral elkevert lisztet, majd a fűszerekkel ízesítjük. A fokhagymából többet vagy kevesebbet is adhatunk hozzá, a többi pedig szintén ízlés és gusztus dolga.
  3. Alaposan elkeverjük, majd a cukkinis masszát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, elegyengetjük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.