TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Cukkinilepény
Cukkinilepény
Recept Cukkinilepény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.6.2020

Cukkinilepény

Jó kis cukkinis lepény! Vagy tepsis cukkinis massza, cukkinis töltelék... Nálam mindegyik ugyanazt jelenti. Szeretem, ahogy a kissé semleges, mégis imádnivaló cukkini íze a jó fűszerezéssel és sonkával keveredik! A megsült lepényt fokhagymás tejföllel alaposan meglocsolva, vagy éppen csak simán majonézzel megkenve fogyasztom, de köretnek is megállja a helyét. Szerző: Mineralka

10 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
700 g
reszelt cukkini
150 g
reszelni való sajt
150 g
sonka
4 db
tojás
4-5 gerezd
fokhagyma
300 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
1,5 dcl
olaj
só, bors, ételízesítő
ízlés szerint kömény
őrölt pirospaprika
petrezselyemzöld
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt sajtot tálba tesszük. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a levét pedig jó alaposan kinyomjuk.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott sonkát, az olajat, a tojást, sütőporral elkevert lisztet, majd a fűszerekkel ízesítjük. A fokhagymából többet vagy kevesebbet is adhatunk hozzá, a többi pedig szintén ízlés és gusztus dolga.
  3. Alaposan elkeverjük, majd a cukkinis masszát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, elegyengetjük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Receptgyűjtemények

Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül

Több gyűjtemény
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept