Cukkinilepény

A nyár hozza magával a finomabbnál finomabb nyári ízeket. Ilyen a cukkini is, na meg az ellenállhatatlan cukkinilepény. Reszelt sajttal és sonkával! Én a tésztát csak összeállítom, majd a sütő elvégzi a munkát. A végeredmény pedig egy tökéletes, tepsis cukkinilepény. Férjem önmagában eszi, én szószokkal is meglocsolom, a gyerekek pedig így is-úgy is fogyasztják. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 20.7.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Cukkinilepény

Hozzávalók

2 dbcukkini
150 gsonka
200 gfüstölt sajt
2 dbtojás
4 gerezdfokhagyma
2 ev. kanáltejföl
1/2 csomagsütőpor
kb. 200 mlzsemlemorzsa
ízlés szerint zöldfűszer
só és bors

Elkészítés menete

  1. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukkinihez, majd a tejfölt, a kockára vagy csíkokra vágott sonkát, aprított zöldfűszert, sót, borsot, tojást, zúzott fokhagymát, sütőport és a zsemlemorzsát (kevés zsemlemorzsát félreteszünk a tepsi szórásához).
  2. A hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd vajjal kikent és zsemlemorzsával beszórt, magas falú sütőtálba tesszük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.