Cukkinilepény
A nyár hozza magával a finomabbnál finomabb nyári ízeket. Ilyen a cukkini is, na meg az ellenállhatatlan cukkinilepény. Reszelt sajttal és sonkával! Én a tésztát csak összeállítom, majd a sütő elvégzi a munkát. A végeredmény pedig egy tökéletes, tepsis cukkinilepény. Férjem önmagában eszi, én szószokkal is meglocsolom, a gyerekek pedig így is-úgy is fogyasztják. Szerző: Mineralka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 20.7.2020
Kategória: Főétkezések, Ebéd, Cukkinis receptek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
2 dbcukkini
150 gsonka
200 gfüstölt sajt
2 dbtojás
4 gerezdfokhagyma
2 ev. kanáltejföl
1/2 csomagsütőpor
kb. 200 mlzsemlemorzsa
ízlés szerint zöldfűszer
só és bors
- A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukkinihez, majd a tejfölt, a kockára vagy csíkokra vágott sonkát, aprított zöldfűszert, sót, borsot, tojást, zúzott fokhagymát, sütőport és a zsemlemorzsát (kevés zsemlemorzsát félreteszünk a tepsi szórásához).
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Selská cuketová baba, kterou milují i masožravci.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Selská cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Babka z cukinii, którą uwielbiają też mięsożercy.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Zucchiniauflauf, der bestimmt auch reine Fleischesser überzeugt an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS