Cukkinipalacsinta – lágy, ízletes, ellenállhatatlan

A palacsintatészta elkészítése egyáltalán nem nehéz dolog, még akkor sem, ha éppen nem a klasszikus édességről van szó. Az én egyik kedvencem a sós ízvilágú cukkinipalacsinta. Igazi csemege, lágy, ízletes, ellenállhatatlan tészta, amit sima tejföllel vagy cukkinis tejföllel tálalok. Titka, hogy a lereszelt és besózott cukkinit pihentetni kell, majd a felesleges levet le kell önteni és jó alaposan ki kell nyomkodni. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 19.5.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Cukkinipalacsinta – lágy, ízletes, ellenállhatatlan

Hozzávalók

450 gcukkini
300 mlkefir
350 gbúzafinomliszt
4 dbtojás
2 ev. kanálapróra vágott petrezselyemzöld
1 kv. kanál
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
vaj a palacsinták megkenéséhez
olaj a palacsintasütő megkenéséhez

Elkészítés menete

  1. A cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, félretesszük. Amíg a cukkini pihen, a sónak köszönhetően levet enged. Ezt leöntjük, majd a cukkinit jó alaposan kinyomkodjuk.
  2. Az így előkészített cukkinihoz hozzáadjuk a tojást, kefirt, apróra vágott petrezselyemzöldet és alaposan elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és sima állagúra dolgozzuk. A folyékony tésztát forró, olajjal kikent palacsintasütőben sütjük meg – mintha palacsintát készítenénk.
  4. Ha van egy kis időnk, akkor a tésztát kb. 20 percig pihentethetjük.
  5. A megsült tésztát vajjal megkenjük, tejföllel tálalhatjuk.