TopReceptek.hu Édes főételek Palacsinta Cukkinipalacsinta – lágy, ízletes, ellenállhatatlan
Cukkinipalacsinta – lágy, ízletes, ellenállhatatlan
Recept Cukkinipalacsinta – lágy, ízletes, ellenállhatatlan
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   19.5.2019

Cukkinipalacsinta – lágy, ízletes, ellenállhatatlan

A palacsintatészta elkészítése egyáltalán nem nehéz dolog, még akkor sem, ha éppen nem a klasszikus édességről van szó. Az én egyik kedvencem a sós ízvilágú cukkinipalacsinta. Igazi csemege, lágy, ízletes, ellenállhatatlan tészta, amit sima tejföllel vagy cukkinis tejföllel tálalok. Titka, hogy a lereszelt és besózott cukkinit pihentetni kell, majd a felesleges levet le kell önteni és jó alaposan ki kell nyomkodni. Szerző: Lacusin

20 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
450 g
cukkini
300 ml
kefir
350 g
búzafinomliszt
4 db
tojás
2 ev. kanál
apróra vágott petrezselyemzöld
1 kv. kanál
1/2 kv. kanál
szódabikarbóna
vaj a palacsinták megkenéséhez
olaj a palacsintasütő megkenéséhez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, félretesszük. Amíg a cukkini pihen, a sónak köszönhetően levet enged. Ezt leöntjük, majd a cukkinit jó alaposan kinyomkodjuk.
  2. Az így előkészített cukkinihoz hozzáadjuk a tojást, kefirt, apróra vágott petrezselyemzöldet és alaposan elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és sima állagúra dolgozzuk. A folyékony tésztát forró, olajjal kikent palacsintasütőben sütjük meg – mintha palacsintát készítenénk.
  4. Ha van egy kis időnk, akkor a tésztát kb. 20 percig pihentethetjük.
  5. A megsült tésztát vajjal megkenjük, tejföllel tálalhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása