Cukkinipalacsinta – lágy, ízletes, ellenállhatatlan

Hozzáadta: TopPetra, 19.5.2019
Kategória: Főételek, Édes főételek, Palacsinták, Hús nélkül, Főétkezések, Reggeli, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
A palacsintatészta elkészítése egyáltalán nem nehéz dolog, még akkor sem, ha éppen nem a klasszikus édességről van szó. Az én egyik kedvencem a sós ízvilágú cukkinipalacsinta. Igazi csemege, lágy, ízletes, ellenállhatatlan tészta, amit sima tejföllel vagy cukkinis tejföllel tálalok. Titka, hogy a lereszelt és besózott cukkinit pihentetni kell, majd a felesleges levet le kell önteni és jó alaposan ki kell nyomkodni. Szerző: Lacusin
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 19.5.2019
Kategória: Főételek, Édes főételek, Palacsinták, Hús nélkül, Főétkezések, Reggeli, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
450 gcukkini
300 mlkefir
350 gbúzafinomliszt
4 dbtojás
2 ev. kanálapróra vágott petrezselyemzöld
1 kv. kanálsó
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
vaj a palacsinták megkenéséhez
olaj a palacsintasütő megkenéséhez
- Ha van egy kis időnk, akkor a tésztát kb. 20 percig pihentethetjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS