TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Cukkinis batyu sonkával és sajttal
Cukkinis batyu sonkával és sajttal
Recept Cukkinis batyu sonkával és sajttal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.9.2021

Cukkinis batyu sonkával és sajttal

Sós élvezetek, sonkával, cukkinivel és sajttal. A tepsiről szinte másodpercek alatt eltűnik. Kelt tészta helyett akár leveles tésztát is használhatunk. Szerző: Triniti

Alapanyagok

Tészta:

500 g
rétesliszt
100 ml
olaj
250 ml
tej
2 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
1 csomag
szárított élesztő

Töltelék:

400 g
cukkini
2 ev. kanál
olaj
150 g
sonka
2 ev. kanál
reszelt parmazán
2 db
tojás
200 g
mozzarella
csipet

Kenéshez:

1 db
tojássárga
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. 100 ml tejet felmelegítünk, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. Addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik, majd negyedórát pihentetjük.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az olajat, a maradék tejet, a sót és a felfuttatott élesztőt. Sima állagú tésztává dolgozzuk, lefedjük és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, a cukkinit vékonyra szeleteljük, olajon megpirítjuk, sózzuk, félretesszük, kihűtjük.
  4. A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, mindegyiket 25x30 cm-es téglalap méretűre nyújtjuk. A tojást a parmezánnal felverjük, ezzel kenjük meg a tésztát. Rátesszük a mozzarellát, a cukkinit, a sonkát, majd felcsavarjuk.
  5. Kb. 4 cm-es cikkekre vágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Úgy rakjuk őket, hogy a tölteléket lássuk. Lefedjük, további fél órát pihentetjük.
  6. Felvert tojássárgával megkenjük, 2000 fokos sütőben megsütjük. Sütés előtt ízlés szerint magvakkal megszórhatjuk. 40 percig sütjük. Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása