Cukkinis batyu sonkával és sajttal

Recept Cukkinis batyu sonkával és sajttal

Hozzáadta: TopPetra, 18.9.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Sós élvezetek, sonkával, cukkinivel és sajttal. A tepsiről szinte másodpercek alatt eltűnik. Kelt tészta helyett akár leveles tésztát is használhatunk. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 18.9.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 grétesliszt
100 mlolaj
250 mltej
2 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanál
1 csomagszárított élesztő

Töltelék:

400 gcukkini
2 ev. kanálolaj
150 gsonka
2 ev. kanálreszelt parmazán
2 dbtojás
200 gmozzarella
csipet

Kenéshez:

1 dbtojássárga

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. 100 ml tejet felmelegítünk, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. Addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik, majd negyedórát pihentetjük.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az olajat, a maradék tejet, a sót és a felfuttatott élesztőt. Sima állagú tésztává dolgozzuk, lefedjük és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, a cukkinit vékonyra szeleteljük, olajon megpirítjuk, sózzuk, félretesszük, kihűtjük.
  4. A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, mindegyiket 25x30 cm-es téglalap méretűre nyújtjuk. A tojást a parmezánnal felverjük, ezzel kenjük meg a tésztát. Rátesszük a mozzarellát, a cukkinit, a sonkát, majd felcsavarjuk.
  5. Kb. 4 cm-es cikkekre vágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Úgy rakjuk őket, hogy a tölteléket lássuk. Lefedjük, további fél órát pihentetjük.
  6. Felvert tojássárgával megkenjük, 2000 fokos sütőben megsütjük. Sütés előtt ízlés szerint magvakkal megszórhatjuk. 40 percig sütjük. Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás