Cukkinis csirketócsni

Be kell vallanom, hogy ez a cukkinis csirketócsni annyira finom, hogy amikor legutóbb készítettem, akkor köret nélkül, majdnem az egészet befaltam. Egyszerűen zseniális! A sok fűszernek köszönhetően igazán ízes, amit a zöldség (cukkini) tökéletesen lágyít. Érdemes rögtön dupla adagot készíteni, mert garantált, hogy a család is lecsap rá. Köretnek tökéletes hozzá a saláta és a burgonyapüré, de én vagyok rá az élő példa, hogy önmagában is tökéletes! Szerző: Danka

Hozzáadta:, 15.8.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Cukkinis csirketócsni

Hozzávalók

3 dbcsirkecomb filé
1 db közepes vöröshagyma
1 dbcukkini (kb. 250g)
5 dbtojás
1 ev. kanálmajoránna
1 kv. kanálcurrypor
1 kv. kanál őrölt pirospaprika
1 kv. kanálételízesítő
1 kv. kanálWorestershire szósz
2 kv. kanálszójaszósz
1 kv. kanál
1/2 kv. kanálőrölt feketebors
4 ev. kanálkeményítő
olaj sütéshez

Elkészítés menete

  1. A tojást elkeverjük az ételízesítővel, Worcestershire szósszal és szójaszósszal, hozzáadjuk a curryport és sót, a keményítőt, borsot, majoránnát, őrölt pirospaprikát, majd alaposan elkeverjük.
  2. A csirkehúst apróra vágjuk, hozzáadjuk a páchoz, elkeverjük, fóliával lefedjük és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Másnap a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük (a héjával együtt), sózzuk, majd a kiengedett levet leöntjük, a cukkinit kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a bepácolt húshoz. A vöröshagymát finomra vágjuk, ezt is hozzáadjuk.
  4. Ismét alaposan elkeverjük, majd forró serpenyőben egy evőkanállal megformázzuk a tócsnikat. Mindkét oldalát megsütjük.
  5. A felesleges zsiradékot leitatjuk. Salátával, burgonyapürével tálaljuk.