Cukkinis-fokhagymás kence

Nyár, meleg, forróság, strand, pihenés, na meg a sok-sok zöldség, főleg cukkini! A cukkinis-fokhagymás kence tökéletes kenyérre, de akár mártásként is fogyaszthatjuk húsokhoz, grillezett zöldségekhez. Nálunk a grillezés elengedhetetlen kelléke, és szinte mindenhez ezt esszük. Na jó, az édességhez azért nem. Egy próbát megér!

Hozzáadta:, 1.7.2020
Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Cukkinis-fokhagymás kence

Hozzávalók

4 dbcukkini
ízlés szerint só és bors
7 gerezdfokhagyma
2 dbfőtt tojás sárgája
1 ev. kanálmustár
150 mltejföl
petrezselyemzöld, aprítva

Elkészítés menete

  1. A cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük. Ha zsenge, akkor meghámozni sem kell, de előtte jó alaposan megmossuk. A lereszelt cukkinit kicsit besózzuk, majd a levét jó alaposan kinyomnjuk.
  2. A cukkinit száraz serpenyőben lepirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, elkeverjük, kihűtjük.
  3. A tejfölt a főtt tojássárgával eldolgozzuk, hozzáadjuk a mustárt és a friss petrezselyemzöldet, majd elkeverjük a cukkinivel.