TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Cukkinis-fokhagymás kence
Cukkinis-fokhagymás kence
Recept Cukkinis-fokhagymás kence
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.7.2020

Cukkinis-fokhagymás kence

Nyár, meleg, forróság, strand, pihenés, na meg a sok-sok zöldség, főleg cukkini! A cukkinis-fokhagymás kence tökéletes kenyérre, de akár mártásként is fogyaszthatjuk húsokhoz, grillezett zöldségekhez. Nálunk a grillezés elengedhetetlen kelléke, és szinte mindenhez ezt esszük. Na jó, az édességhez azért nem. Egy próbát megér!

10 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
cukkini
ízlés szerint só és bors
7 gerezd
fokhagyma
2 db
főtt tojás sárgája
1 ev. kanál
mustár
150 ml
tejföl
petrezselyemzöld, aprítva
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük. Ha zsenge, akkor meghámozni sem kell, de előtte jó alaposan megmossuk. A lereszelt cukkinit kicsit besózzuk, majd a levét jó alaposan kinyomnjuk.
  2. A cukkinit száraz serpenyőben lepirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, elkeverjük, kihűtjük.
  3. A tejfölt a főtt tojássárgával eldolgozzuk, hozzáadjuk a mustárt és a friss petrezselyemzöldet, majd elkeverjük a cukkinivel.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása