Cukkinis-fokhagymás kence

Recept Cukkinis-fokhagymás kence
KÜLDÖTT KÉPEK

Nyár, meleg, forróság, strand, pihenés, na meg a sok-sok zöldség, főleg cukkini! A cukkinis-fokhagymás kence tökéletes kenyérre, de akár mártásként is fogyaszthatjuk húsokhoz, grillezett zöldségekhez. Nálunk a grillezés elengedhetetlen kelléke, és szinte mindenhez ezt esszük. Na jó, az édességhez azért nem. Egy próbát megér!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

4 dbcukkini
ízlés szerint só és bors
7 gerezdfokhagyma
2 dbfőtt tojás sárgája
1 ev. kanálmustár
150 mltejföl
petrezselyemzöld, aprítva

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük. Ha zsenge, akkor meghámozni sem kell, de előtte jó alaposan megmossuk. A lereszelt cukkinit kicsit besózzuk, majd a levét jó alaposan kinyomnjuk.
  2. A cukkinit száraz serpenyőben lepirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, elkeverjük, kihűtjük.
  3. A tejfölt a főtt tojássárgával eldolgozzuk, hozzáadjuk a mustárt és a friss petrezselyemzöldet, majd elkeverjük a cukkinivel.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás