TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Cukkinis galuska füstölt hússal, juhtúróval és szalonnával
Cukkinis galuska füstölt hússal, juhtúróval és szalonnával
Recept Cukkinis galuska füstölt hússal, juhtúróval és szalonnával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.8.2019

Cukkinis galuska füstölt hússal, juhtúróval és szalonnával

Ha valamit megkívánok, akkor bizony nincs megállás és el kell készítenem. És én megkívánt a füstölt húst és a szalonnát is. Mivel nem szerettem volna „csak úgy” katonákra vágni, tormával, mustárral és kenyérrel felfalni, ezért gondolkodni kezdtem, mit is hozhatnék ki ezekből a csodás alapanyagokból. Ilyenkor mit teszünk? Hűtő kinyit, alapanyagok előkerülnek, majd az alkotás. ÉS megszületett a cukkinis galuska pirított füstölt hússal elkeverve, a tetején tejföllel elkevert juhtóróval, hagymán lepirított szalonnával. Jó étvágyat! Szerző: Danka

45 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Galuska:

1 db
cukkini (kb 300g)
1 db
tojás
3 ev. kanál
keményítő
8 ev. kanál
liszt (púpos!)
1 kv. kanál
1 kv. kanál
fokhagymapor

Szükségünk lesz még:

füstölt hús
szalonna
vöröshagyma
tejföl
fokhagyma
juhtúró
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukkinit lereszeljük (kis lyukú reszelőm, a fiatalabb cukkinit nem hámozom, az idősebbet már ige), de nem nyomkodjuk ki a levét! Hozzáadjuk a tojást, a sót, fokhagymaport, keményítőt, a lisztet, majd tésztává dolgozzuk. A tészta folyósabb állagú.
  2. A vizet felforraljuk, majd kísérlet gyanánt egy kis adag tésztát beledobunk a lobogó vízbe. Ezzel a víz hőmérsékletét és a tészta állagát is le tudjuk ellenőrizni. Ha a tészta szétfő, akkor bizony még lisztet kell hozzá adni.
  3. A forró vízbe beleszaggatjuk a galuskát. Keverjük, nem engedjük, hogy az aljára tapadjon! Addig főzzük, amíg a galuskák fel nem jönnek a víz felszínére. Ezután a galuskákat kivesszük, rögtön hideg vízbe tesszük és lehűtjük.
  4. A füstölt húst megpirítjuk (előtte persze kockára vágjuk, és ha nem elég „zsíros”, akkor egy kevés olajat öntünk alá), majd a zsírjával együtt elkeverjük a leszűrt galuskával. tejföllel elkevert juhsajttal, pirított hagymával és pirított, kockázott szalonnával tálaltam.
  5. Ehhez a mennyiséghez kb. 150 g füstölt húst és 150 g szalonnát használtam. A szalonnát a vöröshagymával együtt pirítottam meg, egy kevés sóval és fokhagymaporral ízesítettem.
  6. Megjegyzés: a juhtúró elég intenzív, így érdemes egy keveset elkeverni pár evőkanál tejföllel és közben kóstolgatni. A szalonna és vöröshagyma mennyisége is ízlés dolga.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása