Cukkinis galuska

Ha nyár, akkor cukkini. Ha pedig cukkini, akkor pedig minden lehetséges változatban! A tócsni, saláta, cukkinifelfújt, cukkinis palacsinta, cukkinis lepény, grillezett cukkini után eljött az ideje a cukkinis galuskának is! Az egyik kedvenc köretem, tökéletesen illik szaftos húsokhoz, pl, paprikás csirkecombhoz, de a pörköltet is pompásan kiegészíti. Szerző: Janana

Hozzáadta:, 24.6.2020
Kategória: Köretek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Cukkinis galuska

Hozzávalók

1 dbnagyobb, sárga cukkini
1 dbtojás
szükség szerint finomliszt vagy rétesliszt
csipet só

Elkészítés menete

  1. A cukkinit kettévágjuk, a magot eltávolítjuk, meghámozzuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, sózzuk, majd annyi lisztet, amennyivel galuska állagú tésztát kapunk. A galuskát forrásban lévő vízbe szaggatjuk – több adagban. Amikor a galuska felúszott a víz felszínére, pár percig még főzzük.
  3. Szűrővel kivesszük, majd tálalhatjuk is. Ha nem rögtön fogyasztjuk, akkor hideg vízzel átmossuk, lecsepegtetjük, tálba tesszük, kevés olajat kenünk rá és elkeverjük.
  4. Természetesen klasszikus, zöld cukkinit is használhatunk, a só helyett pedig ízlés szerint akár ételízesítőt is használhatunk – ízlések és pofonok.
  5. A tésztájához pedig zöldfűszert is tehetünk, pl. aprított kaprot. Tökéletes!

Blogom: Recepty z mojej kuchyne