Cukkinis galuska
Ha nyár, akkor cukkini. Ha pedig cukkini, akkor pedig minden lehetséges változatban! A tócsni, saláta, cukkinifelfújt, cukkinis palacsinta, cukkinis lepény, grillezett cukkini után eljött az ideje a cukkinis galuskának is! Az egyik kedvenc köretem, tökéletesen illik szaftos húsokhoz, pl, paprikás csirkecombhoz, de a pörköltet is pompásan kiegészíti. Szerző: Janana
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 24.6.2020
Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd, Galuska
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 dbnagyobb, sárga cukkini
1 dbtojás
szükség szerint finomliszt vagy rétesliszt
csipet só
- A cukkinit kettévágjuk, a magot eltávolítjuk, meghámozzuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük.
- Hozzáadjuk a tojást, sózzuk, majd annyi lisztet, amennyivel galuska állagú tésztát kapunk. A galuskát forrásban lévő vízbe szaggatjuk – több adagban. Amikor a galuska felúszott a víz felszínére, pár percig még főzzük.
- Szűrővel kivesszük, majd tálalhatjuk is. Ha nem rögtön fogyasztjuk, akkor hideg vízzel átmossuk, lecsepegtetjük, tálba tesszük, kevés olajat kenünk rá és elkeverjük.
- Természetesen klasszikus, zöld cukkinit is használhatunk, a só helyett pedig ízlés szerint akár ételízesítőt is használhatunk – ízlések és pofonok.
- A tésztájához pedig zöldfűszert is tehetünk, pl. aprított kaprot. Tökéletes!
Blogom: Recepty z mojej kuchyne
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS