Cukkinis kocka „Sacher”-módra

Édes, finom kakaós kockát készítettem már céklából, és most pedig egy cukkinis változatot szeretnék bemutatni. Remélem, sokaknak elnyeri a tetszését, nekem az édesség nagyon bejött!. Kellemesen szaftos, kakaós, édes, a dió ropog a fogak alatt, a csokoládé a tetején pedig az egészet feldobja. Igazán fenséges finomság, és szinte hihetetlen, hogy mindez cukkiniből készült. A tetejét gyümölccsel díszítjük, utána pedig bezsebeljük az elismerést.

Hozzáadta:, 30.9.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Cukkinis kocka „Sacher”-módra

Hozzávalók

Tészta:
350 gteljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
1 csomagsütőpor
170 mlolaj
250 gnádcukor
3 dbtojás
csipet só
50 gkakaó
500 ghámozott cukkini
150 gdurvára aprított dió
2 kv. kanálfahéj
Szükségünk lesz:
200 gbaracklekvár
300 gétcsokoládé (vagy főzőcsokoládé)
200 ml33%-os habtejszín

Elkészítés menete

  1. A meghámozott cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük, a levét kinyomjuk. Egy tálba beletesszük a tészta hozzávalóit és jó alaposan elkeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon 30-40 percig sütjük.
  2. Biztonság kedvéért tűteszttel ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. Ha megsült, kihűtjük.
  3. A süteményt megkenjük a lekvárral.
  4. Gőzfürdő felett a tejszínbe beletördeljük a csokoládét és felolvasztjuk.
  5. A csokoládés öntettel megkenjük a süteményt és megvárjuk, míg megköt.

Blogom: Vaření s Tomem