Cukkinis krém

Aki ezt a cukkinis krémet kipróbálja, az majd nem tudja abbahagyni! A finom, lágy cukkinis krém tökéletes friss bagettekhez, pirítóshoz, grillezéshez. A cukkini mellett aprított hagyma, paprika, zúzott fokhagyma, krémsajt és fűszer kerül a keverékbe. A pirítás is nagyon jó tesz neki, a végeredmény pedig egy gazdag, lágy krém. Érdemes kipróbálni! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 5.7.2020
Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Cukkinis krém

Hozzávalók

1 dbcukkinin
2 dbpaprika (zöldet használtam, de a piros is tökéletes, szép színe lesz a kencének)
1 dbvöröshagyma
3 gerezdfokhagyma
100 gnatúr krémsajt vagy tömlős sajt
só, bors

Elkészítés menete

  1. A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, pár percig pihentetjük.
  2. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát és addig pároljuk, amíg a paprika meg nem puhul.
  3. A cukkini levét alaposan kinyomjuk, a cukkinit pedig hozzáadjuk a paprikás-hagymás keverékhez. zúzott fokhagymával, sóval és borssal fűszerezzük. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a sajtot.
  4. A sajttal is alaposan elkeverjük, kihűtjük, tálba tesszük és tálaljuk.
  5. Ízlés szerint akár kockára vágott sonkát is adhatunk hozzá, vagy akár reszelt répát.