Cukkinis, liszt nélküli pizza mozzarellával

A cukkinis, liszt nélküli pizza mozzarellával kiváló könnyű és diétás fogás. Egy alternatív, egészségesebb pizza, kísérletező szakácsoknak. Próbálja ki bátran, biztos nem bánja meg. A feltét ízlés szerint variálható, a cukkinis alap pedig rendkívül finom.

Hozzáadta:Viki78, 3.10.2016
Kategória: Egészséges receptek, Főételek
Cukkinis, liszt nélküli pizza mozzarellával

Hozzávalók

Tésztához:
2 dbközepes cukkini
150 gmozzarella
2 dbtojás
oregánó
Feltétnek:
paradicsompüré/ketchup
mozzarella
paprika
paradicsom
sajt
sonka

Elkészítés menete

  1. A 2 cukkinit megtisztítjuk, héjukat levágjuk, az egyiket kis lyukú, a másikat pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A cukkinit besózzuk, legalább fél órát állni hagyjuk, majd a felesleges levet leöntjük.
  2. A cukkinit nedvszívó papírra vagy kendőre tesszük, és a felesleges nedvességet leitatjuk. Ez egy nagyon fontos lépés – a cukkini nem lehet túlságosan nedves, ugyanis sütés közben túl sok nedvet ereszt. Ez egyszer megtörtént, és úgy tudtam menteni a dolgot, hogy sütés közben kellett leöntenem a kifolyt levet.
  3. Ha kell, a cukkini levét kézzel kinyomkodjuk, elkeverjük a reszelt mozzarella sajttal és a tojással. Elkeverjük, hozzáadjuk az oregánót és ízlés szerint fűszerezzük.
  4. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a cukkinis alapot pedig a sütőpapíron kör alakúra formázzuk. Sütőben 200 fokon megsütjük. Akkor jó, ha már aranybarna színű. Ezután megkenjük a paradicsomos alappal, és rátesszük a többi feltétet. Én paprikát, paradicsomot, juhsajtot és mozzarellát használtam.
  5. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük. Jó étvágyat!