Cukkinis-sajtos palacsinta medvehagymával

Hozzáadta: TopPetra, 25.6.2018
Kategória: Főételek, Édes főételek, Palacsinták, Hús nélkül, Főétkezések, Reggeli, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
Mivel a héten sok volt a húsos étel, itt volt az idege valamilyen húshagyó fogást készíteni és letenni az asztalra. A választás a cukkinis-sajtos palacsintára esett, amibe még egy nagy marék aprított medvehagyma is került. Készítettem hozzá fokhagymás-tejfölös dresszinget is, de mire az elkészült, addig azt a pár falatot a családom alaposan megdézsmálta, és szinte követelték, hogy még egy adagot készítsek. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 25.6.2018
Kategória: Főételek, Édes főételek, Palacsinták, Hús nélkül, Főétkezések, Reggeli, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 dbcukkini (kb. 300 g kis lyukú reszelőn lereszelve, héjával együtt)
150 greszelt sajt (kis lyukú reszelőn)
400 mltej
2 dbtojás (nagyobb, L-es)
1 kv. kanálsó
1 marékapróra vágott medvehagyma
1/2 csomagsütőpor
140 gbúzafinomliszt
- A lereszelt cukkinit besózzuk, majd a felesleges levet kinyomkodjuk. Alaposan elkeverjük a többi hozzávalóval. A tésztával nem olyan egyszerű dolgozni, mint a klasszikus palacsintatésztával, de el lehet keverni.
- A kapott tésztából klasszikus módon palacsintát sütünk, a már megszokott módon, zsiradékon, serpenyőben.
- Amikor már a palacsinta egyik oldala megsült, jön a „nehezebb” feladat, a megfordítás. Ezt csinálhatjuk két fakanál segítségével.
- Miután megsült, tányérra szedjük, de akár fel is csavarhatjuk és még minden oldalát egy kicsit pirítjuk.
- Nekem ebből a mennyiségből 7 db palacsinta készült el.
- A tejfölös-fokhagymás dresszing tökéletesen illik a palacsintához, már ha addig nem falják fel :) :) :) .
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS