Cukkinis-sajtos tócsni

Recept Cukkinis-sajtos tócsni

Hozzáadta: TopPetra, 15.7.2018

Kategória: Főételek, Tócsnik, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Gyorsan elkészíthető finomság az egész családnak! Nem kíméli a vonalakat, az igaz, mert liszt és dara is kerül a cukkinis-sajtos tésztába, ráadásul zsiradék is kell a kisütéshez, de annál nagyobb élvezet elfogyasztani! A cukkinis-sajtos tócsniból egyszerűen nem lehet eleget készíteni, a gyerekek, férjem, vendégek is szinte két kézzel majszolják. Még mártogatós sem kell hozzá. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 15.7.2018

Kategória: Főételek, Tócsnik, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 dbközepes cukkini
1 dbvöröshagyma
2 gerezdfokhagyma
2 dbtojás
3 ev. kanáldara
5 ev. kanálliszt
100 gsajt
ízlés szerint zöldfűszer
olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, forró olajon aranyszínűre pirítjuk.
  2. A cukkinit megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, a felesleges nedvességet kinyomkodjuk.
  3. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük és elkeverjük a cukkinivel. Hozzáadjuk a tojást, a darát,  a megpirított vöröshagyma és fokhagyma keverékét, sózzuk, esetleg borsozzuk, zöldfűszerrel ízesítjük.
  4. Hozzáadjuk a lisztet (a liszt mennyisége a tészta állagától is függ). A tésztából kanállal kis kupacokat veszünk ki, amit forró olajon mindkét oldalán megsütünk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás