Cukkinis-sajtos tócsni

Gyorsan elkészíthető finomság az egész családnak! Nem kíméli a vonalakat, az igaz, mert liszt és dara is kerül a cukkinis-sajtos tésztába, ráadásul zsiradék is kell a kisütéshez, de annál nagyobb élvezet elfogyasztani! A cukkinis-sajtos tócsniból egyszerűen nem lehet eleget készíteni, a gyerekek, férjem, vendégek is szinte két kézzel majszolják. Még mártogatós sem kell hozzá. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 15.7.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Cukkinis-sajtos tócsni

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 dbközepes cukkini
1 dbvöröshagyma
2 gerezdfokhagyma
2 dbtojás
3 ev. kanáldara
5 ev. kanálliszt
100 gsajt
ízlés szerint zöldfűszer
olívaolaj

Elkészítés menete

  1. A vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, forró olajon aranyszínűre pirítjuk.
  2. A cukkinit megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, a felesleges nedvességet kinyomkodjuk.
  3. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük és elkeverjük a cukkinivel. Hozzáadjuk a tojást, a darát,  a megpirított vöröshagyma és fokhagyma keverékét, sózzuk, esetleg borsozzuk, zöldfűszerrel ízesítjük.
  4. Hozzáadjuk a lisztet (a liszt mennyisége a tészta állagától is függ). A tésztából kanállal kis kupacokat veszünk ki, amit forró olajon mindkét oldalán megsütünk.