TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tócsnik Cukkinis-szalonnás tócsni
Cukkinis-szalonnás tócsni
Recept Cukkinis-szalonnás tócsni
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   10.7.2017

Cukkinis-szalonnás tócsni

A tócsni sose tartozott a diétás ételek köze, de annyira finom, hogy bár lehet egy kalóriabomba, mindig örömmel fogyasztom. Most, hogy beköszöntött a nyár és egyes zöldségekhez is olcsóbban lehet hozzájutni, kipróbáltam a cukkinis-szalonnás tócsnit. Valami csodás. Ropogós, ízletes, friss zöldséggel laktató főétel. A tésztájához 3 evőkanál lisztet adtam, ez pont elég volt ahhoz, hogy felvegye a nedvességet és összefogja a tésztát. A cukkinit a „kinyomodás” előtt nem sóztam be, csak simán, reszelést követően kinyomkodtam a levét.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

4 db
kisebb cukkini
5 db
burgonya
1 kv. kanál
majoránna
200 g
szalonna
2 gerezd
fokhagyma
2 db
tojás
2-3 ev. kanál
búzafinomliszt
olaj
bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A 4 kis cukkinit és az 5 burgonyát meghámozzuk, lereszeljük.
  2. A cukkini levét jó alaposan kinyomjuk, az apró kockára vágott szalonnával együtt hozzáadjuk a reszelt burgonyához, belezúzzuk a fokhagymát, beleütjük a tojást, beleszórjuk a lisztet, sóval, borssal, majoránnával ízesítjük, majd jó alaposan elkeverjük.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a cukkinis keverékből egy adagot a forró serpenyőbe teszünk, korongot formázunk, majd mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Jó étvágyat!

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása