Cukkinis-szalonnás tócsni

A tócsni sose tartozott a diétás ételek köze, de annyira finom, hogy bár lehet egy kalóriabomba, mindig örömmel fogyasztom. Most, hogy beköszöntött a nyár és egyes zöldségekhez is olcsóbban lehet hozzájutni, kipróbáltam a cukkinis-szalonnás tócsnit. Valami csodás. Ropogós, ízletes, friss zöldséggel laktató főétel. A tésztájához 3 evőkanál lisztet adtam, ez pont elég volt ahhoz, hogy felvegye a nedvességet és összefogja a tésztát. A cukkinit a „kinyomodás” előtt nem sóztam be, csak simán, reszelést követően kinyomkodtam a levét.

Hozzáadta:, 10.7.2017
Kategória: Főételek
Recept Cukkinis-szalonnás tócsni

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
4 dbkisebb cukkini
5 dbburgonya
1 kv. kanálmajoránna
200 gszalonna
2 gerezdfokhagyma
2 dbtojás
2-3 ev. kanálbúzafinomliszt
olaj
bors

Elkészítés menete

  1. A 4 kis cukkinit és az 5 burgonyát meghámozzuk, lereszeljük.
  2. A cukkini levét jó alaposan kinyomjuk, az apró kockára vágott szalonnával együtt hozzáadjuk a reszelt burgonyához, belezúzzuk a fokhagymát, beleütjük a tojást, beleszórjuk a lisztet, sóval, borssal, majoránnával ízesítjük, majd jó alaposan elkeverjük.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a cukkinis keverékből egy adagot a forró serpenyőbe teszünk, korongot formázunk, majd mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Jó étvágyat!

Forrás: Vaření a pečení s radostí