Cukkinis szendvicskrém – téli tartaléknak

Recept Cukkinis szendvicskrém – téli tartaléknak
KÜLDÖTT KÉPEK

Még mindig kapni cukkinit, ráadásul jó áron. Ha sikerül venni, akkor érdemes többet és elkészíteni ezt az isteni cukkinikrémet. Tökéletes grillezett húsokhoz és friss kenyérre, péksüteményre. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kgcukkini (sárga)
150 gvöröshagyma
100 gketchup
2 ev. kanálnövényi olaj
1 ev. kanálecet (10-12%)
1 kv. kanál
1 kv. kanálkristálycukor
Ízlés szerint fokhagyma

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cukkinit megmossuk, megszárítjuk. Félbe vágjuk, a magját kikaparjuk (ha fiatalabb a cukkini, akkor a magot sem kell kivájni).
  2. Kis kockára vágjuk, edénybe tesszük és elkezdjük főzni. Addig főzzük, amíg szét nem fő. Ha erre nincs időnk, akkor előtte a cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük és egy gyorsat főzünk rajta.
  3. A hagymát és vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Hozzáadjuk a cukkinihez, majd sózzuk és borsozzuk. Ízlés szerint cukrot is adhatunk hozzá.
  4. Miután elkevertük, hozzáadjuk a ketchupot, lefedjük és kis lángon legalább 2-3 órát főzzük. Néha megkeverjük. A főzési idő a cukkinitől és a hagymtól is függ, valamelyik nagyon gyorsan elkészül, valamelyiknek több idő kell. A cukkini vizet is enged, de ha nem elég, akkor tölteni kell alá.
  5. Amikor már kész, ecettel ízesítjük, további 10 percig főzzük, majd még forrón beletöltjük az üvegekbe.
  6. Az üvegeket fejjel lefelé fordítjuk, kendővel lefedjük és megvárjuk, míg kihűl. Sötét, száraz helyen tároljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás