TopReceptek.hu Lekvárok, befőttek Savanyúságok, sós mártások Cukkinis szendvicskrém – téli tartaléknak
Cukkinis szendvicskrém – téli tartaléknak
Recept Cukkinis szendvicskrém – téli tartaléknak
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.12.2020

Cukkinis szendvicskrém – téli tartaléknak

Még mindig kapni cukkinit, ráadásul jó áron. Ha sikerül venni, akkor érdemes többet és elkészíteni ezt az isteni cukkinikrémet. Tökéletes grillezett húsokhoz és friss kenyérre, péksüteményre. Szerző: Triniti

20 perc
Elkészítés
190 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
cukkini (sárga)
150 g
vöröshagyma
100 g
ketchup
2 ev. kanál
növényi olaj
1 ev. kanál
ecet (10-12%)
1 kv. kanál
1 kv. kanál
kristálycukor
Ízlés szerint fokhagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukkinit megmossuk, megszárítjuk. Félbe vágjuk, a magját kikaparjuk (ha fiatalabb a cukkini, akkor a magot sem kell kivájni).
  2. Kis kockára vágjuk, edénybe tesszük és elkezdjük főzni. Addig főzzük, amíg szét nem fő. Ha erre nincs időnk, akkor előtte a cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük és egy gyorsat főzünk rajta.
  3. A hagymát és vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Hozzáadjuk a cukkinihez, majd sózzuk és borsozzuk. Ízlés szerint cukrot is adhatunk hozzá.
  4. Miután elkevertük, hozzáadjuk a ketchupot, lefedjük és kis lángon legalább 2-3 órát főzzük. Néha megkeverjük. A főzési idő a cukkinitől és a hagymtól is függ, valamelyik nagyon gyorsan elkészül, valamelyiknek több idő kell. A cukkini vizet is enged, de ha nem elég, akkor tölteni kell alá.
  5. Amikor már kész, ecettel ízesítjük, további 10 percig főzzük, majd még forrón beletöltjük az üvegekbe.
  6. Az üvegeket fejjel lefelé fordítjuk, kendővel lefedjük és megvárjuk, míg kihűl. Sötét, száraz helyen tároljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása