Cukkinis tócsni egyszerűen, gyorsan

Recept Cukkinis tócsni egyszerűen, gyorsan
KÜLDÖTT KÉPEK

A cukkini az egyik kedvenc nyári alapanyagom, és nagyon sok recepthez használom. Készítettem már belőle levest is, előszeretettel teszem húsok tetejére, de grillezve is nagyon finom. Legutóbb cukkinis tócsnit készítettem, aminél egyszerűbb szerintem kevés van. Nem kell hozzá más, csak egy jó adag cukkini, amit lereszelünk, tojás, liszt, fokhagyma, na meg a fűszerek. A kapott tésztát forró olajon kisütjük, és már el is készült. Talán a legtovább a cukkini megtisztítása és lereszelése tart, de megéri a fáradozást.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

2-3 dbcukkini (1 db = kb. 300 g)
1 dbtojás
4 gerezdfokhagyma
100 gbúzafinomliszt
bors
olaj
kapor vagy petrezselyemzöld

Öntet:

tejföl

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Mivel nagyobb cukkinit sikerült vásárolnom, így ezzel arányosan a többi hozzávaló mennyiségét is növeltem J
  2. A cukkinit megtisztítottam, nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Pár percre félretettem, majd a felesleges nedvességet kinyomkodtam.
  3. Hozzáadtam a zúzott fokhagymát, tojást és lisztet. Egy kicsit folyós volt a tészta, ezért még adtam hozzá lisztet – kb. egy púpos kanálnyit.
  4. Sóztam, borsoztam, hozzáadtam az apróra vágott kaprot, elkevertem, és rögtön hozzáláttam a sütéshez. Forró olajon, serpenyőben, jó nagy adagokat készítettem. A tócsni mindkét felét aranyszínűre sütöttem.
  5. Kaporral elkevert tejföllel tálaltam. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás